Presedinta Tribunalului Arad, la un pas de infractiunea de abuz in serviciu! Silvia Nadaban a sistat abuziv plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru un judecator suspendat

Complicitatile din justitia aradeana starnite de denuntarea unei afaceri avocatiale prin care bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 100.000 de euro, au ajuns si la usa cabinetului presedintei Tribunalului Arad, Silvia Nadaban (foto).


Consiliata superficial de purtatorul de cuvant Flavius Bradin, fost presedinte al instantei locale, sefa Tribunalului Arad a dispus ca plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) in cazul Laviniei Cotofana sa fie sistate, imediat dupa ce judecatoarea a fost exclusa din magistratura, ca raspuns al sistemului la devoalarea afacerii delegatiilor extrajudiciare.

Prin aceasta decizie, luata in calitate de ordonator tertiar de credite, Silvia Nadaban a aratat fie o solidariate nepotrivita cu gruparea avocatilor si judecatorilor denuntati la Parchet de Lavinia Cotofana, fie o necunoastere a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, care, la articolul 64, al. 3, stipuleaza foarte clar ca “in perioada suspendarii, judecatorului sau procurorului i se platesc drepturile de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii”.

Asadar, doar sansa a facut ca, in ultimul an, judecatoarea Lavinia Cotofana sau membrii familiei sale sa nu aiba nevoie de vreo interventie medicala, altfel ar fi trebuit sa le suporte din buzunarul propriu.

“Este inadmisibil ce mi s-a intamplat. Va dati seama, daca mi se intampla ceva, aveam statut de pacient neasigurat, iar unele operatii pot ajunge si la zeci de mii de euro. O decizie arbitrara a conducerii Tribunalului Arad, o incalcare flagranta a unei legi organice, care poate fi catalogata ca abuz in serviciu”, ne-a declarat Lavinia Cotofana.

Deocamdata, in asteptarea platilor restante si redobandirea statutului de magistrat asigurat din punct de vedere al CASS, judecatoarea mediteaza la posibilitatea sesizarii Parchetului cu privire la o fapta de abuz in serviciu.

Cu siguranta, presedinta Tribunalului Arad cunoaste faptul ca un judecator, chiar si cu o decizie de excludere din magistratura, este considerat suspendat din functie pana la semnarea si publicarea in Monitorul Oficial a decretului de catre presedintele tarii. Ceea ce, in cazul judecatoarei de la Judecatoria Arad, inca nu s-a intamplat… (G.I.)

Leave a Reply