CULISE! Cine este interlopul care a atacat si ranit cu sabia un luptator din trupele SAS? Apropiat al clanului Cordunenilor, retinut de mai multe ori de procurorii DIICOT

Interlopul care a lovit cu sabia un politist la perchezitiile care au avut loc, in aceasta dimineata, in municipiul Radauti, are 28 de ani, se numeste Alexandru Hutuleac si este liderul unei grupari sucevene care se ocupa cu traficul de droguri, un apropiat al clanului Cordunenilor, alaturi de care apare in mai multe fotografii.


Barbatul a fost arestat in luna iulie a anului trecut, tot pentru trafic de droguri, dar a fost eliberat dupa numai 30 de zile.

Anul acesta, in octombrie, el a fost ridicat din nou de politisti si a fost pus sub control judiciar. Politistii urmareau indeaproape gruparea de interlopi condusa de Hutuleac, care vindea droguri si etnobotanice tinerilor din Radauti si Suceava, iar banii obtinuti ii transferau in conturile lor din strainatate.

In iulie 2016, Alexandru Hutuleac si alti trei membri ai retelei de trafic de droguri au fost arestati, in urma unei interventii a trupelor antidrog. In urma audierilor facute de procurorii DIICOT Suceava in cazul traficantilor de droguri de la Radauti, cinci persoane au fost arestate preventiv, in timp ce alti sase inculpati au fost pusi sub control judiciar. Este vorba despre capii retelei Razvan Percec, Alexandru Hutuleac si Andrei Iulian Lungoci, precum si de Romeo Mihaita Roman si Iosif Marian Grijincu.

In iulie 2016, politistii si procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupari infractionale care timp de trei ani ar fi vandut droguri pe raza judetului Suceava, obtinand sume importante de bani. In urma audierilor facute de procurorii DIICOT Suceava in cazul traficantilor de droguri de la Radauti, cinci persoane au fost arestate preventiv, in timp ce alti sase inculpati au fost pusi sub control judiciar.

Este vorba despre capii retelei Razvan Percec, Alexandru Hutuleac si Andrei Iulian Lungoci, precum si de Romeo Mihaita Roman si Iosif Marian Grijincu.

In iulie 2016, politistii si procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupari infractionale care timp de trei ani ar fi vandut droguri pe raza judetului Suceava, obtinand sume importante de bani. Pe parcursul cercetarilor au fost identificati 22 de membri, au fost facute 10 constatari in flagrant si au fost depistate terenuri si case, autoturisme de lux si conturi bancare deschise in strainatate.

De asemenea, politistii si procurorii au depistat ca liderul gruparii ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substante interzise, ce continea aproape 127.000 de pliculete, cu suma de 25 de lei pliculetul. Membrii grupului infractional organizat ar fi fost sprijiniti, in activitatea lor infractionala, de catre partenerele de viata, sotii si concubine.

In timp, in gruparea infractionala au fost racolati tineri de incredere, asa-numite „sageti”, care sa vanda substante interzise, pretul per pliculet crescand de la 25 la 40 de lei. In urma investigatiilor s-a stabilit ca numarul clientilor de incredere este de peste 300, scrie Obiectiv de Suceava.

In ianuarie 2016, masina iubitei lui Hutuleac, un Jeep Grand Cherokee, pe care o conducea de obicei barbatul, a fost incendiata. Flacarile au fost stinse de Hutuleac, care nu a vrut sa colaboreze cu politia pentru a gasi autorul, dar le-a pus ofiterilor la dispozitie imaginile surprinse de camerele de supraveghere din casa lui.

Revenind la incidentul de azi dimineata, sa mai spunem ca luptatorul SAS a fost preluat in stare grava de ambulanta, dupa ce a fost lovit cu o sabie, la cap si la un brat, iar medicii se lupta sa ii salveze viata.

„In aceasta dimineata, politistii din cadrul Biroului Combaterii Crimei Organizate Suceava au avut o actiune pe linie de droguri. Au fost organizate opt echipe pentru opt perchezitii si aducerea la audieri a patru persoane. La una dintre locatii, in Radauti, un barbat a atacat si a ranit cu o sabie in zona capului si a bratului un luptator al Serviciului de Actiuni Speciale. In acest moment, colegul e la spital, medicii depun toate diligentele pentru salvarea vietii”, a declarat Georgian Dragan, purtatorul de cuvant al IGPR. (V.E.)

Leave a Reply