EXPLOZIV! Cine sunt politistii batausi retinuti de Parchetul Militar Timisoara in dosarul agresarii tinerilor nevinovati, care urmeaza sa fie propusi pentru arestare

Procurorii militari din Timisoara au decis primele masuri preventive in dosarul in care sunt cercetati politistii si jandarmii care au rupt in bataie doi tineri nevinovati, operati de urgenta la Spitalul Judetean, pe care i-a confundat cu un infractor.


Astfel, au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati Tribunalului Militar cu propunere de arestare preventiva, trei politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al IPJ Timis, dar si a unui jandarm de la Gruparea Mobila Timisoara.

Conform unor surse din cadrul Politiei Timis, ar fi vorba despre agentii Alexandru Gruber si Marius-Gelu Necula, dar si de subcomisarul cu tatuaje, Darin Ticu. Numele jandarmului – Gavrila Alexandr-Eugen.

Desi s-a speculat faptul ca fiul fostului inspector sef Doru Spataru, Cristian Spataru, ar fi fost implicat nemijlocit in lovirea tinerilor nevinovati, bagati in spital cu splina si coaste rupte, se pare ca ofiterul de la Investigatii Criminale are doar calitatea de complice.

Cei trei politisti si jandarmul retinuti sunt acuzati de purtare abuziva si vatamare corporala, lipsire de libertate in mod ilegal, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, in timp ce alti trei jandarmi si un politist vor raspunde penal pentru complicitate la purtare abuziva.

Reamintim ca procurorii militari au decis luarea masurilor preventive dupa ce au intrat in posesia unei casete martor cu imagini zdrobitoare din timpul incidentului.

Acestea au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate pe un imobil din apropierea locului in care s-a consumat prima parte a incidentului si a fost adusa la Parchet de un localnic din Urseni. (G.I.)

Leave a Reply