INSCENARE! Un cunoscut tigan din Lugoj a fost arestat preventiv, dupa ce s-a dovedit ca a “plantat” doua pistoale in palatul unui clan rival

Unul dintre cei mai cunoscuti membri ai clanului Caldaras din Lugoj, Costa Caldaras (foto), a fost saltat de politisti si bagat dupa gratii pentru 30 de zile, dupa ce oamenii legii au stabilit ca acesta a “plantat” doua pistoale si mai multe cartuse in casa unui clan rival, pentru a-l expune rigorilor legii.


Armele au fost duse si disimulate in casa clanului Gutuiti, de pe strada Stefan cel Mare, de un alt tigan, care a fost amenintat pentru a executa comanda.

Actiunea de inducere in eroare a organelor judiciare s-a desfasurat la sfarsitul lunii iulie 2017, inainte ca trupele speciale ale politiei, coordonate de procurori, sa descinda la imobilul ce apartinea clanului Gutuiti, de unde au fost ridicate cele arme cu glont.

Investigatorii au avut suspiciuni ca armele nu apartineau clanului Gutuiti inca din timpul perchezitiilor, astfel ca pistoalele si munitia au fost ridicate in conditii de maxima siguranta si trimise la expertiza.

Rezultatele de laborator au fost primit chiar in aceste zile, iar acestea atesta faptul ca armele descoperite in palatul de pe strada Stefan cel Mare au fost atinse de nimeni altul decat autorul inscenarii, Costa Caldaras.

Politistii si procurorii au adaugat la dosar si alte probe, care sustin acuzatiile de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si inducerea in eroare a organelor judiciare. Miercuri seara, Judecatoria Lugoj a decis arestarea preventiva a inculpatului Costa Caldaras pe o perioada de 30 de zile.

De remarcat ca membrii clanului Caldaras sunt renumiti pentru inscenarile cu arme si munitii, dupa cum a dezvaluit un martor audiat de procurori intr-un alt dosar al tiganilor din Lugoj.

”Va aduc la cunostinta ca in anul 2008, luna mai, Bot Iulian zis ”Viscol” a plasat o grenada si un pistol la domiciliul lui Popescu Ioan, zis Turculet. Tot el si cu fostul sef al I.J.P. Timis, domnul Palade, care era un bun prieten cu Viscol, au organizat o perchezitie la domiciliul tatalui meu Popescu Ioan si au gasit grenada si pistolul direct la locul stiut de ei, in urma caruia tatal meu a facut 6 luni de puscarie, dupa care a fost eliberat din lipsa de probe“. (G.I.)

Leave a Reply