Scandalul dintre Gheorghe Zamfir si André Rieu, transat definitiv de un tribunal din Olanda! Celebrul violonist a scapat de o amenda uriasa

Un tribunal din Olanda a anulat amenda de aproape 117.000 de euro pe care celebrul violonist André Rieu ar fi trebuit sa o plateasca pentru ca adus pe scena mai multi naisti minori din trupa lui Gheorghe Zamfir.


Judecatorii Tribunalului Roermond au hotarat, in urma cu cateva zile, sa anuleze amenda primita de violonist din partea Inspectoratului Olandez de Munca. El ar fi trebuit sa plateasca 116.550 de euro pentru prestatia cantaretilor de nai, minori, la 7 concerte tinute in vara lui 2015 la Maastricht.

Judecatorii instantei de fond au considerat ca cei 12 copii  de la compania muzicala a virtuosului artist roman Gheorghe Zamfir au cantat pana la miezul noptii, ori minorii nu au voie sa munceasca decat pana la ora 23.

In prima instanta André Rieu a primit o amenda mai mare de 233.000 de euro, care apoi a fost redusa la jumatate. In ultima faza a procesului, avocatul artistului, Sander Lely a sustinut ca, la ora aceea, copiii au fost pe scena timp de cateva minute, doar pentru a saluta multimea la finalul concertului. “Este practica obisnuita a lui Andre Rieu de a avea toata lumea pe scena la finalul serii, pentru a saluta publicul”, a declarat Sander Lely.
André Rieu a contestat amenda, pe data de 24 octombrie, sustinand ca Gheorghe Zamfir este vinovat de aceasta situatie, intrucat artistul roman ar fi fost responsabil de prestatiile micilor artisti .

Judecatorii i-au dat dreptate astazi lui André Rieu pe motiv ca probele administrate in proces de catre Inspectia de Munca nu au fost suficient de puternice, scriu jurnalistii belgieni de la SudInfo.

Gheorghe Zamfir l-a acompaniat pe celebrul artist olandez in concertele programate in Maastricht, Olanda, in 2015. Zamfir a plecat atunci insoţit de taraful sau, dar şi de circa 30 de romani, dansatori din Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania şi de micii interpreţi la nai pe care publicul roman i-a putut admira concertele ce au avut loc in Piaţa Constituţiei. (V.E.)

Leave a Reply