Un elev in varsta de 16 ani a fost arestat preventiv, dupa ce a agresat si umilit o profesoara in timpul orei de Cultura Civica! Alti doi elevi cu varste de 14 ani sunt cercetati in libertate

Elevul implicat in agresaresa unui cadru didactic si retinut, miercuri, sub acuzatiile de lipsire de libertate in mod ilegal si tulburarea ordinii si linistii publice a fost arestat preventiv, joi, prin decizie a judecatorilor din Alexandria. Sentinta poate fi contestata la Tribunalul Teleorman, relateaza News.ro.
Baiatul de 16 ani, elev la scoala generala din Poroschia, judetul Teleorman, a fost arestat preventiv, joi dupa-amiaza, pentru 30 de zile. Ceilalti doi colegi ai sai, cu varste de 14 ani, sunt cercetasi in continuare in libertate pentru infractiuni de lipsire de libertate si tulburarea ordinii si linistii pubice.
Toti cei trei elevi au primit nota 4 la purtare pe primul semestru, in urma deciziei Consiliului Profesoral al unitatii de invatamant, a anuntat Inspectoratul Scolar Teleorman. Purtatorul de cuvant al acestei institutii, Estera Stancu, a declarat ca cei trei ar putea repeta anul scolar daca la finalul acestuia media la purtare va fi sub 6.
Toti cei trei elevi au avut si anul trecut note scazute la purtare, a preciat reprezentanta Inspectoratului Scolar. Baiatul arestat preventiv, joi, a intrerupt un an scolar din motive medicale si a repetat un alt an pentru ca ramas repetent.
In acest caz au fost declansate anchete in urma aparitiei in spatiul public a unei intregistrari in care mai multi elevi de clasa a opta agreseaza fizic si verbal o profesoara. Din filmare au fost identificati trei elevi care participa la agresiune, respectiv unul care blocheaza usa si nu ii permite profesoarei sa paraseasca sala de clasa, altul care o agreseaza fizic si inca unul care filmeaza si o apostrofeaza pe profesoara de Cultura Civica.
Conform reprezentantei Inspectoratului Scolar Teleorman, profesoara agresata este la primul an in invatamant si are cateva ore la scoala din Poroschia.

Leave a Reply