VERDICT! Subcomisarul cu tatuaje, 30 de zile de arest la domiciliu. Judecatorii din Timisoara au admis cererea procurorilor militari in dosarul incidentului violent de la Urseni

Tribunalul Timis a admis cererea procurorilor de arestare a celor trei politisti si a jandarmului retinuti in dosarul bataii de la Urseni, insa au decis ca masura preventiva sa fie executata la domiciliu, nu in arestul Politiei Timis.


Astfel, subcomisarul cu tatuaje, cum este denumit Darin Ticu (foto), si agentii Alexandru Gruber si Marius-Gelu Necula, toti trei de la Serviciul de Investigatii Criminale, au fost plasati in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Aceeasi masura s-a luat si in cazul jandarmului Gavrila Alexandr-Eugen.

Decizia judecatorului de drepturi si libertati nu a fost contestata decat de avocatul unuia dintre cei patru, in conditiile in care impotriva masurii dispuse de magistrati se poate face apel in termen 48 de ore.

De asemenea, si procurorii militari s-au declarat multumiti de masura dispusa de instanta. Cei trei politisti si jandarmul retinuti sunt acuzati de purtare abuziva si vatamare corporala, lipsire de libertate in mod ilegal, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, in timp ce alti trei jandarmi si un politist vor raspunde penal pentru complicitate la purtare abuziva.

Politistii batausi s-au aparat in instanta si au dezvaluit faptul ca se asteptau la o riposta violenta din partea tinerilor opriti in trafic, la Urseni, deoarece Brigada pentru Operatiuni Speciale, care fila masina suspecta, le-a transmis ca au de-a face cu doi indivizi extrem de periculoși, luptatori la clubul Metaltim din Arad.

Ca o precizare venita din partea politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale, notiunea de Inalta Violenta nu este un motto, ci denumirea sectorului in care oamenii legii se confrunta cu cei mai periculosi si violenti infractori aflati in vizorul organelor de cercetare penala. (G.I.)

One thought on “VERDICT! Subcomisarul cu tatuaje, 30 de zile de arest la domiciliu. Judecatorii din Timisoara au admis cererea procurorilor militari in dosarul incidentului violent de la Urseni

Leave a Reply