VIDEO! Politia Romana a distrus peste o tona de droguri. Canabisul “recoltat” de politistii de la BCCO Timisoara inca nu a ajuns in incineratoare

Politia Romana a distrus 1.280 de kilograme de droguri de risc si de mare risc, substante stupefiante confiscate in dosare penale din ultimii ani, informeaza un comunicat de presa remis duminica de IGPR.


Potrivit sursei citate, drogurile distruse au facut obiectul confiscarilor din ultimii ani, in cadrul a 510 de dosare penale solutionate definitiv de catre instantele de judecata.

Distrugerea drogurilor s-a realizat cu ajutorul unui operator autorizat, iar aceasta activitate se efectueaza periodic, potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

Potrivit aceluiasi comunicat, una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului trecut a fost cantitatea de peste 350 kilograme de frunze khat, confiscate de politistii din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), in cadrul unei operatiuni desfasurate sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrala.

Astfel, la data de 15 iunie 2016, in urma activitatilor specifice desfasurate, s-a reusit prinderea in flagrant a unui membru al retelei infractionale un barbat, de 51 de ani, din Cluj-Napoca, in timp ce a introdus pe teritoriul Romaniei, dupa efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete ce contineau in total 351,7 kilograme de frunze de khat.

Destinatarii pachetelor cu droguri s-au ales cu dosare penale, dupa ce anchetatorii au confirmat ca ceea ce era declarat ca fiind “frunze de ceai verde” erau de fapt substante cu efect halucinogen. Khat, supranumit drogul saracilor, este legal in cateva tari, printre care si Etiopia.

Din cercetari a reiesit ca drogurile trebuiau sa ajunga pe piata neagra din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Deocamdata, sutele de kilograme de canabis confiscate de politistii BCCO Timisoara de la fermele din vestul tarii inca nu au fost distruse, in conditiile in care o parte din aceste dosare sunt inca in cercetare, iar in celelalte nu exista sentinte definitive ale instantelor de judecata. (V.E.)

Leave a Reply