PROTEST! Magistratii din Timisoara ies in strada pentru a-si manifesta dezacordul fata de modificarile scandaloase la Legile Justitiei

Modificarile scandaloase la Legile Justitiei au scos in strada, luni, inca de la primele ore ale diminetii, magistrati de la mai multe instante din tara, care au protestat pasnic fata de hotararea actualilor guvernanti de a sabota lupta anticoruptie.


Astfel, rand pe rand, cu robele in brate, judecatori si procurori din Constanta, Cluj, Brasov, Galati, Botosani si alte instante din tara si-au manifestat dezacordul fata de masurile in curs de adoptare de catre puterea legislativa. Ce-i deranjeaza, in mod concret, pe justitiarii iesiti in strada?

“Pe de o parte, anumite schimbari din legile justitiei, faptul ca parlamentarii nu au tinut cont de avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii in aceasta privinta, iar pe de alta parte propunerile de modificare a codurilor de procedura penala pun stavila justitiei in ceea ce priveste probatoriile si asa mai departe. Trebuie sa intelegem ca sistemul de justitie trebuie sa ramana independent”, a declarat presedintele Tribunalului Galati, Robert George Florea.

De mentionat ca, la Cluj, printre cei 80 de protestatari s-a aflat si sefa DNA, Elena Botezan.

Cum era de asteptat, si judecatorii din Timisoara au decis sa fie solidari cu colegii din tara si sa protesteze fata de modificarile la Legile Justitiei. Actiunea va avea loc, astazi, de la ora 17, in fata Palatului Dicasterial.

Conform purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, participarea la protest a fost decisa individual, de fiecare magistrat in parte, si nu de vreo adunare generala a judecatorilor de la cele trei instante. De remarcat ca este pentru prima data cand judecatorii si procurorii protesteaza in strada pentru a apara statul de drept. (G.I.)

Leave a Reply