LEGE SI TOCMEALA! Soferul primarului Timisoarei risca sa ramana fara permis 30 de zile, daca Politia Rutiera va decide sa aplice legea

Surprins in trafic, langa Sala Olimpia, in timp ce accelera pe linia de tramvai pentru a depasi o coloana de masini oprita la un semafor inteligent, primarul Timisoarei a dat o explicatie halucinanta.


„Eu pot sa circul in regim de urgenta pe santierele din Timisoara. Evident ca am fost pe santier, da. Vorbesc in cunostinta de cauza, de fiecare data, nu din ce imi povestesc unii sau altii”, a precizat edilul, numindu-i ordinari pe cei care au informat presa ca ar fi trecut si pe rosu.

Asadar, in viziunea primarului Robu, prevederile Codul Rutier nu se aplica vipurilor edilitare care incalca regulile de circulatie, mai cu seama in cazul celor care se grabesc sa inspecte santierele orasului.

Totusi, spre ghinionul primarului Timisoarei, soferul sau, Vasile Paraschiv, va ramane fara permis timp de 30 de zile, si va plati o amenda contraventionala cuprinsa intre 580 si 725 de lei, in cazul in care se va confirma faptul ca, marti dimineata, a folosit banda de circulatie destinata tramvaielor pentru a depasi o coloana de masini.

Deocamdata, Politia Rutiera Timisoara nu a anuntat un punct de vedere, insa este de asteptat sa solicite inregistrarile de pe camerele video din zona si sa aplice rigorile legii.

“Constatare contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de catre politistul rutier sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate si verificate metrologic”, a anuntat Ionut Sirbu, purtatorul de cuvant al IPJ Timis. Ori, camerele de supraveghere ale Big Brother-ului din Timisoara sunt omologate…

Cu siguranta, fotografia cu masina primarului pe linia de tramvai ar putea constitui o dovada pentru intocmirea unui proces verbal de contraventie, tot la fel cum, in urma cu cativa ani, o fotografie cu masina de serviciu a fostului inspector sef Gheorghe Popescu, oprita intr-un loc interzis in fata cladirii Politiei Timis, a fost relevanta si suficienta pentru aplicarea unei amenzi contraventionale de catre sefii Politiei Rutiere. (V.E.)

Leave a Reply