BREAKING NEWS! Transportul public din Timisoara ar putea fi paralizat, luni dimineata, din cauza unei greve in pregatire a angajatilor RATT    Un barbat din Sacosu Turcesc va sta dupa gratii timp de un an, dupa ce a fost prins conducand fara permis    Politia Transporturi Timisoara a recuperat, in urma unor perchezitii in judetul Hunedoara, peste 150 de tone de carbune furat din vagoanele de marfa    9 persoane din municipiul Petrosani, retinute de politistii timisoreni in dosarul furturilor de carbune din vagoanele de marfa     Procurorul Oana Schmidt Haineala este noua sefa a corpului de control din Ministerul Justitiei    Profesor de religie din Copsa Mica, preot, acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor, a demisionat din invatamant

DOSARUL POLI. Cadou de Craciun primit fostul presedinte al CJ Timis de la judecatorii Curtii de Apel Timisoara! Constantin Ostaficiuc isi va petrece sarbatorile de iarna acasa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Invaluiti de magia sarbatorilor de iarna, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au decis sa-i faca o mare bucurie fostului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, trimis in judecata pentru abuz in serviciu in dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal Poli.

Astfel, transformati in adevarati Mosi Craciuni in robe, penalistii i-au adus un cadou nesperat fostului politician de top al regiunii: inca doua saptamani de libertate, amanand decizia in dosarul Poli Timisoara pana la termenul din 3 ianuarie 2018.

Prin acest cadou procedural, magistratii instantei de apel au demonstrat ca, spre deosebire de Tribunalul Timis, spiritul sarbatorilor de iarna se resimte si la varful justitiei banatene, in conditiile in care sentinta de condamnare la 4 ani si jumatate de inchisoare a fostului lider a CJ Timis, contestata ulterior, a fost pronuntata chiar in penultima zi a anului 2016.

De mentionat ca decizia Curtii de Apel Timisoara poate fi devastatoare pentru Constantin Ostaficiuc – care mai are o pedeapsa definitiva de opt luni de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, intr-un alt dosar -, intrucat o a doua condamnare nu mai poate fi cu suspendare si il trimite direct in spatele gratiilor.

Reamintim ca, in dosarul Poli, fostul manager al clubului alb-violet, Gheorghe Chivorchian, a primit o pedeapsa de 3 ani si zece luni de inchisoare, in timp ce Petrisor Nadastean, fostul secretar al CJT, Razvan Hrenovski, fost director executiv in cadrul CJT, Sabin Cionvica si Mircea Mihut, fost director la Directia Economica a CJT, au “scapat” doar cu 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, avand un termen de incercare de 3 ani si sase luni, timp in care vor presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 60 de zile lucratoare, la Directia de Sanatate Publica Judeteana Timis sau SC Horticultura SA.

Fostul sef de serviciu din cadrul CJT, Petru Borza, si fostul inspector Daniela Octavia Pepa au fost achitati. Ion Negrei si Ion Rosca, persoane din conducerea clubului, au primit cate 3 ani si noua luni de inchisoare, respectiv 3 ani si patru luni de inchisoare. Inculpatii au fost obligati sa restituie si banii incasati sub forma de prime, ca bonus din bani publici pentru performantele echipei.

De asemenea, instanta a decis „obligarea in solidar a inculpatilor Ostaficiuc Constantin si Nadastean Ioan Petrisor, dar si partea responsabila civilmente SC Politehnica Timisoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei, actualizata la data platii, din care in solidar cu inculpatul Hrenoschi Razvan pentru suma de 8.450.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Mihut Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Cionvica Dan Sabin pentru suma de 7.800.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei, actualizata la data platii, in solidar cu inculpatul Rosca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei, actualizata la data platii despagubiri civile catre partea civila Consiliul Judetean Timis. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: