Sentinta definitiva in dosarul spagilor de la DIICOT Timisoara! Cati ani va sta dupa gratii agentul de politie Nicu Mihaitoaia

Dosarul spagilor de la DIICOT Timisoara, in care a fost trimis in judecata agentul de politie judiciara Nicu Fiat Mihaitoaia, alaturi de iubita sa oficiala, Florentina Mariscas, a fost solutionat definitiv de magistratii Curtii de Apel Alba Iulia.


Dupa cateva amanari succesive ale deciziei finale, inexplicabile in conditiile in care era vorba despre un flagrant de luare de mita, instanta de apel a respins contestatia politistului timisorean, care, in aceste conditii, va executa 6 ani de inchisoare, asa cum a decis Tribunalul Timis, iar tovarasa sa de infractiuni, care a facut o intelegere cu procurorii, va ispasi o condamnare de 3 ani inchisoare, cu suspendare.

In schimb, judecatorii din Alba Iulia au admis apelul procurorilor DNA Timisoara si au schimbat, in parte, sentinta Tribunalului Timis. Astfel, au dispus confiscarea sumei de 5.600 de euro de la Nicu Mihaitoaia si mentinerea sechestrului asigurator pe bunurile acestuia, dar au fost de acord ca Florentina Mariscas sa pastreze 400 de euro rezultati din comiterea infractiunii de complicitate la trafic de influenta si luare de mita.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, in perioada septembrie – octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu, in calitate de agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, delegat sa desfasoare acte de urmarire penala intr-o cauza penala a DIICOT Timisoara, a pretins de la o persoana cercetata in dosarul respectiv, prin intermediul inculpatei Mariscas Florentina, suma de 15.000 euro.

Banii au fost pretinsi pentru ca, in schimb, agentul de politie sa faciliteze obtinerea unei situatii favorabile pentru persoana cercetata. Dupa mai multe negocieri, suma finala a fost stabilita la 13.000 euro, din care inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit in mai multe transe 5.600 euro.

Pe langa influenta pe care sustinea ca o are asupra procurorului de caz, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a pretins si a primit banii respectivi si in virtutea propriilor atributii de serviciu, fiind delegat in dosarul DIICOT pentru indeplinirea unor acte procedurale. (G.I.)

One thought on “Sentinta definitiva in dosarul spagilor de la DIICOT Timisoara! Cati ani va sta dupa gratii agentul de politie Nicu Mihaitoaia

Leave a Reply