EXPLOZIV! Un avocat dependent de canabis a cerut DIICOT sa-i aprobe consumul de “iarba” in scop medicinal. “Daca-mi resping cererea, ii voi da in judecata!”

Directia pentru Investigarea Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) se confrunta, in aceste zile, cu una dintre cele mai stranii cereri venite din partea unui inculpat.


Un fost avocat in varsta de 35 de ani – cercetat penal dupa ce, anul trecut, a fost prins cu o plantatie de canabis in curtea bunicii sale – a solicitat procurorilor sa-i aprobe consumul de “iarba” in scop medicinal, in caz contrar anuntand ca va actiona Parchetul antimafia in judecata.

„Am trimis cererea catre DIICOT la inceputul lunii decembrie, cerand sa mi se aprobe utilizarea de cannabis sativa in scopuri medicinale. Inca nu s-a aprobat nimic, probabil ca cei de la DIICOT o vor respinge si va urma un proces. Ii voi da in judecata. Pana acum, nu au mai fost astfel de cereri”, a declarat Valentin Achimoiu, fost avocat in Baroul Arges, jurnalistilor de la Adevarul.

Acesta si-a motivat cererea prin faptul ca a fost diagnosticat cu tulburare afectiv-bipolara, fiind internat de mai multe ori la psihiatrie, iar medicamentul prescris oficial nu i-ar face bine.

„Sunt consumator de cannabis atat in scop medicinal, cat si in scop recreational, din anul 2007-2008. Puteam obtine lesne sume consistente de bani din traficul marijuanei. Nu m-a interesat si nici nu ma intereseaza acest aspect, considerand ca trebuie sa primeze calitatea vietii si nu interesele pecuniare. Pe mine cannabisul ma ajuta enorm, fiind un bun adjuvant in perioadele dificile prin care am trecut, neavand efecte secundare”, mai spune fostul avocat, precizand ca medicamentele ce i-au fost prescrise de medici au efecte adverse, putand duce chiar la deces.

Surprinsi de tupeul petitionar al inculpatului, care se recomanda ca fiind scriitor si designer, oficialii DIICOT au declarat pentru Adevarul ca aceasta cerere nu are niciun temei legal.

”Nu avem nicio competenta in acest sens, nu inteleg de ce s-a adresat DIICOT. Consumul medicinal de canabis nu este reglementat legal de nicio institutie din Romania. Nici daca se va adresa vreunei instante, respectivul domn nu are vreo sansa sa i se aprobe o asemenea cerere”, a declarat purtatorul de cuvant al DIICOT, procurorul sef Mihaela Porime. (V.E.)

Sursa foto: Facebook

Leave a Reply