PERCHEZITII LA RAR! Mascatii au luat cu asalt mai multe reprezentante RAR din tara. Este vizata mafia programarilor peste rand, care percepe spagi cuprinse intre 200 si 500 euro / autoturism

Mai multe reprezentante ale Registrului Auto Roman (RAR) din Romania au fost luate cu asalt de mascati, in ultimile zile, provocand panica printre angajati si chiar la varful filialelor PSD, partidul care si-a impus oameni fara pregatire de specialitate, controlabili, in fruntea acestor institutii.


Este vizata atat mafia programarilor peste rand, care percepea sume cuprinse intre 200 si 500 de euro / masina, cat si persoanele care intermediau omologarea individuala si emiterii cartii de identitate a vehiculelor, in regim de urgenta.

Dupa ce, in urma cu trei zile, anchetatorii au rascolit birourile RAR Iasi, de unde s-au ridicat vrafuri de documente, iar intermediarul spagilor a fost arestat la domiciliu, joi dimineata, ofiterii DGA au descins la sediile RAR si la domiciliile unor persoane fizice din judetul Mures, Bistrita-Nasaud si municipiul Bucuresti. S-au efectuat nu mai putin de 68 de perchezitii in cele trei judete si este posibil ca valul anticoruptie sa cuprinda si reprezentantele RAR din vestul tarii, avand in vedere ca practica programarilor frauduloase functioneaza la toate reprezentantele din tara.

Potrivit unor surse judiciare, in acest dosar sunt anchetate infractiuni de coruptie in care au fost implicati functionari publici si alte persoane.

Astfel, din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat faptul ca, in cursul acestui an, un barbat din Mures a pretins si primit in mod repetat sume de bani de la diferite persoane in scopul facilitarii omologarii individuale si emiterii cartii de identitate a vehiculelor in regim de urgenta, fara programare, pentru autovehicule rulate de proveninta straina, aflate la prima inmatriculare in Romania.

Activitatea infractionala a fost realizata cu sprijinul unor functionari din cadrul RAR Mures. Totodata, individul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de politie din  cadrul Serviciului  Public Comunitar pentru Evidenta si Eliberarea Pasapoartelor Simple Mures. Acesta a eliberat unor persoane din anturajul sau documente de identitate, in schimbul unor „atentii“, fara programare, in regim de urgenta si fara a achitarea taxelor aferente eliberarii in regim de urgenta.

La activitatile de joi participa ofiteri de politie judiciara ai DGA din opt servicii judetene (Mures, Alba, Brasov, Bistrita Nasaud, Cluj, Covasna, Harghita, Salaj) si Structura Centrala. Totodata, se beneficiaza de sprijinul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mures. Suportul tehnic este asigurat de politisti din cadrul IGPR – DOS. (V.E.)

Leave a Reply