ON-AIR! Conducerea Aeroportului Constanta a anuntat ca timisorenii pot ajunge pe litoralul Marii Negre cu avionul si in 2018

Conducerea Aeroportului International “Mihail Kogalniceanu” Constanta a dat publicitatii bilantul societatii pe anul 2017, iar una dintre informatiile cuprinse in sirul de statistici si previziuni poate prezenta interes si pentru banatenii care intentioneaza sa-si petreaca vacanta 2018 pe litoralul romanesc.


Astfel, dupa cum ne anunta directorul general Bogdan Ionut Artagea, pentru sezonul estival 2018, companiile aeriene vor mentine cursele regulate, iar Timisoara apare pe calendarul Blue Air cu o frecventa de trei curse pe saptamana.

Inaugurata inca de anul trecut, aceasta cursa este operata cu un avion de tip charter, iar costul unei calatorii nu depaseste 100 de lei. Revenind la datele din bilantul Aeroportului Constanta, societatea a inregistrat in perioada ianuarie – decembrie 2017 un trafic total (comercial si necomercial) de 135.742 pasageri, in crestere cu 18% fata de anul 2016.

De asemenea, a fost inregistrat un numar de 6.478 miscari aeronave (aterizari si decolari), in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste traficul comercial de pasageri, variatia de crestere pentru anul 2017 versus anul 2016, este de 28%, valoarea inregistrata fiind de 127.635 pasageri rezultati din curse efectuate in regim regulat, charter si aviatie generala, fiind al treilea an consecutiv in care traficul comercial de pasageri creste cu peste 25%.

Cresterea traficului comercial de pasageri s-a datorat rutelor existente precum Istanbul si Londra (cu 4 frecvente/saptamana) si deschiderii bazei operationale Blue Air la Constanta cu destinatii externe (Paris, Roma, Bruxelles, Milano) si destinatii interne (Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Oradea).

De asemenea, incepand cu 16.06.2018, se anunta o ruta noua. Nordica, compania aeriana nationala a Estoniei, lanseaza noi zboruri directe pe ruta Tallinn – Constanta – Tallinn, la inceput cu o frecventa/ saptamana si incepand cu 27.06.2018, cu 2 frecvente/saptamana.

“Principalul obiectiv de trafic pentru anul 2018 este consolidarea rutelor deja existente si atragerea in continuare de noi operatori aerieni, prognozata fiind o crestere de 5% a traficului comercial”, se mai mentioneaza in comunicatul elaborat de Vita Elena Catalina specialistul in Relatii Publice al SN Aeroportul International Constanta. (M.I.)

.

Leave a Reply