“Ciuma rosie”, combatuta la Timisoara de liderii PMP din vestul tarii! “Vom intra intr-un haos al schimbarilor si al luptelor interne din interiorul PSD”, previzioneaza deputatul Cornel Samartinean

Haosul politic care a domneste in PSD, dupa decapitarea premierului Mihai Tudose, a fost principalul subiect de dezbatere la conferinta de presa organizata, astazi, de PMP Timis. Convins ca, prin declansarea acestei crize politice, a doua in decurs de un an, PSD si-a pierdut dreptul de a mai propune un premier, presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a dezvaluit ca partidul popularilor are pregatit un candidat la functia de prim-ministru.


„PMP va participa maine la consultarile de la Palatul Cotroceni si PMP va avea si o propunere de prim-ministru”, a precizat Tomac. Acesta nu a precizat, insa, vreun nume, dar a spus ca propunerea lor va fi cu siguranta mult mai buna decat cea a social democratilor si cu siguranta va fi membru PMP si nu tehnocrat. In opinia sa, Liviu Dragnea nu se mai trezeste din betia puterii si considera ca institutiile statului sunt niste anexe ale PSD, care trebuie sa raspunda la comenzile sale.

“Constatam ca PSD mosteneste cu multa iscusinta  toate practicile proaste pe care si le-a pastrat de la partidul mama, partidul comunist, pentru ca de acolo isi trag seva. Faptul ca intr-un an, PSD si-a dat jos propriile guverne, obliga restul clasei politice sa se gandeasca cu mai multa responsabilitate la viitorul Romaniei”, a mai afirmat Eugen Tomac.

La intalnire au participat si liderii PMP din Timis, Arad si Caras-Severin, care au criticat la unison “ciuma rosie” reprezentata de PSD.

„Nu pot decat sa trag un semnal de alarma vizavi de haosul in care ne duce PSD, prin aceste schimbari succesive de guverne din sase in sase luni, si in urma carora nu putem sa ne asteptam decat la lucruri negative. Toate aceste lucruri ma fac sa cred ca vom intra din nou intr-un haos al schimbarilor si al luptelor interne din interiorul PSD, lucru care ne va aduce un mare dezavantaj”, spune presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

„Am privit cu consternare indiferenta si usurinta cu care acest PSD, ciuma rosie asa cum i-am spus din 2008, cum schimba guverne. Ale cui guverne? Guvernele lor. Mai spune capul PSD-ului, Liviu Dragnea, am avut mana rea de fiecare data. Am facut fiecare dintre noi putina biologie, asa ca mana este coordonata de picioare sau de cap? Atunci ce nu e buna, mana sau capul? Nu se poate colabora cu PSD, ei nu isi vad decat interesele lor”, spune Ion Tabugan, presedinte PMP Caras-Severin.

„Vreau sa trag o scurta concluzie. Clar, PSD este inapt de guvernare si spun lucrul acesta dupa ce a stabilit un nou record mondial de a-si demite de doua ori propriul guvern in intervalul unui an de zile, si nu oricum, ci unul chiar prin motiune de cenzura. Desi suntem in opozitie si am putea profita de acest moment, totusi suntem foarte ingrijorati de aceste crize tot mai dese”, spune Florin Remetan, presedintele PMP Arad.

In final, Eugen Tomac a concluzionat ca bolsevicii si-au pierdut dreptul de a propune un nou premier si ca actualele partide de opozitie sunt indreptatite sa incerce sa creeze o noua coalitie in Parlament. (Mara Ion)

One thought on ““Ciuma rosie”, combatuta la Timisoara de liderii PMP din vestul tarii! “Vom intra intr-un haos al schimbarilor si al luptelor interne din interiorul PSD”, previzioneaza deputatul Cornel Samartinean

  1. Asta cu “luptele interne…din interiorul…” e buna de tot. Chiar și de titlu! Mi-e rusine ca sunt banatean când văd așa un agramat, care mai e și președinte de filiala și ne mai și reprezintă in Parlament. Aștept următoarea conferința ca sa ne spună dl deputat cu e cu luptele externe…din exteriorul PSD. Ce mi-e greu sa înțeleg de ce la PMP, in conferințe, se vorbește despre PSD!? O fi PMP in opoziție, dar atâta gargara pe m2 nu am mai văzut de mult: vorbesc mult, nu spun nimic! Vreau sa văd ce au făcut cei din PMP pentru oameni și asta care e al nostru din Banat…ce a făcut CONCRET pentru timișeni! Aștept…

Leave a Reply