FAKE! Lovitura pentru comertul online cu haine de firma. Politistii au sigilat fabrica de contrafacere a articolelor vestimentare de langa Bucuresti

O fabrica de articole vestimentare contrafacute, inscriptionate cu diverse marci cunoscute, precum si un depozit cu haine aduse din Turcia, au fost descoperite de politistii ilfoveni in orasul Pantelimon, respectiv in Sectorul 2 al Capitalei.


Hainele erau apoi vandute in mai multe centre comerciale din tara, dar si online. Prejudiciul cauzat se ridica la aproximativ 500.000 de euro.

Gruparea specializata in contrafacerea articolelor vestimentare a fost destructurata de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice cu sprijinul politistilor orasului Pantelimon din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov.

Pentru documentarea intregii activitati infractionale politistii au efectuat doua perchezitii domiciliare, in data de 19 ianuarie, la un imobil din orasul Pantelimon, unde au descoperit o fabrica clandestina de imbracaminte, precum si la un depozit in Sectorul 2 din Bucuresti, unde membrii gruparii aveau depozitate articole vestimentare neinscriptionate, dar si inscriptionate cu diferite marci cunoscute.

Politistii au ridicat pentru continuarea cercetarilor, de la cele doua locatii,  peste 3000 de articole de imbracaminte succeptibile de a fi contrafacute respectiv, treninguri, veste, pantaloni, camasi, geci, peste 27.500 de etichete cu marci cunoscute, aproximativ 6400 cheite de fermoar inscriptionate cu o marca renumita, peste 4500 de abtibilduri inscriptionate cu insemnele unor marci, precum si aparatura si materialele utilizate in activitatea infractionala.

De asemenea, patru persoane au fost aduse la sediul politiei pentru audieri, dintre care doua au fost retinute urmand a fi prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu cu propunere de arestare preventiva.

Din cercetari a reiesit faptul  ca membrii gruparii ar fi adus din Turcia articolele de imbracaminte neinscriptionate la depozitul din Bucuresti, de unde hainele ar fi fost tansferate si inscriptionate cu marci cunoscute la fabrica clandestina din orasul Pantelimon.

Ulterior marfa ar fi fost comercializata prin complexe comerciale din Bucuresti cat si din tara, precum si in mediul online. Prejudiciul cauzat se ridica la aproximativ 500.000 de euro. (V.E.)

Leave a Reply