EXCLUSIV! O fosta jurnalista din Timisoara, condamnata la 3 ani de inchisoare si plata a peste 40.000 de euro. FALT, solidara la acoperirea despagubirilor catre mai multe asociatii de locatari

Trimisa in judecata pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, Sorina Bucurescu (foto), fost jurnalist la publicatiile locale Renasterea Banateana si Agenda, a fost condamnata la inchisoare cu suspendare si plata unor mari sume de bani catre mai multe parti civile, asociatii de locatari si persoane fizice.


De asemenea, instanta a stabilit ca prejudiciul din dosar sa fie acoperit in solidar cu Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara (FALT), masura ce poate falimenta organizatia infiintata si condusa de presedintele Petre Olariu.

Conform Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Sorina Bucurescu ar fi fost imputernicita de FALT sa administreze mai multe asociatii de locatari, de unde a incasat bani si nu a platit facturile catre furnizorii de servicii.

“Inculpata a efectuat incasari de la membrii asociatiei, cu titlu de cheltuieli de intretinere, fara a achita in totalitate facturile emise de catre furnizorii de utilitati si in perioada 05.08.2010 – 31.12.2012 a incasat sume de bani de la SC S. A. SRL, in baza unui contract de publicitate, conform fisiei furnizor, fara a inregistra in registrul de casa sumele incasate, creand asociatiilor de proprietari un prejudiciu total de 165.201 lei, insusindu-si sumele nepredate.

Inculpata a semnat un numar de 22 de procese verbale de predare primire a documentelor si a atestat, in mod necorespunzator adevarului, in cuprinsul acestora, ca a predat documentele contabile presedintilor asociatiilor de proprietari”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

La aproape doi ani de la trimiterea in judecata, in ultimile zile ale anului trecut, Judecatoria Timisoara a pronuntat sentinta. Astfel, Sorin Bucurescu a fost condamnata la 3 ani de inchisoare pentru delapidare si 1 an pentru fals, pedeapsa finala fiind de 3 ani inchisoare cu suspendare. De asemenea, in solidar cu FALT, a fost obligata la plata prejudiciului, estimat la 176.481 de lei, dar si a onorariilor catre avocati, de aproape 17.000 de lei. Instanta a desfiintat, de asemenea, mai multe inscrisuri falsificate.

Hotararea nu este definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Timis.

Paradoxal, acest proces a inceput chiar de la o sesizare a presedintelui FALT (foto). “Am sesizat Politia in cazul mai multor administratori care au delapidat bani din sumele incasate de la asociatiile de proprietari, intrucat furnizorii de servicii au inceput sa debranseze blocurile de la retelele de apa, gaz sau termoficare, ca urmare a neachitarii facturilor. Au mai fost si alti administratori in situatia Sorinei Bucurescu, tot jurnalisti, insa cu sume mai mici, care au fost recuperate”, ne-a declarat la vremea respectiva Petre Olariu. (V.E.)

Leave a Reply