FURIA GALBENA! Razboiul dintre taximetristi si soferii Uber a izbucnit si la Timisoara. Primarul Nicolae Robu a anuntat ca nu poate interzice Uber pe strazile orasului, indiferent ce presiuni se fac asupra sa

Concurenta acerba dintre taximetristi si soferii Uber a degenerat, sambata seara, si la Timisoara, intr-o serie de urmariri prin trafic si confruntari violente, care au avut loc pe strazile orasului.


Scandalul a fost declansat de mai multi soferi Uber, care au agresat un taximetrist in parcarea centrului comercial Iulius Mall, dupa care zeci de colegi de-ai victimei, anuntati prin statie de cele intamplate, au inceput vanatoare de soferi Uber.

Tensiunea dintre cele doua tabere nu a disparut nici dupa interventia echipajelor de jandarmi si politie, insotite de mascati, iar un sofer Uber prins in zona rezidentiala a primarului Nicolae Robu, unde taximetristii s-au deplasat in grup pentru a claxona in semn de protest la tolerarea concurentei, a fost la un pas sa fie linsat.

„In noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2018 politistii au fost sesizati prin SNUAU 112 de catre mai multe persoane cu privire la faptul ca in parcarea unui mall de pe raza municipiului Timisoara mai multe persoane ar fi fost agresate de catre taximetristi. La fata locului s-a intervenit de urgenta cu mai multe echipaje cat si luptatori din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul politiei pentru audieri. Politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice si efectueaza cercetari in vederea stabiliri cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului”, a sintetizat scandalul Ionut Sirbu, purtatorul de cuvant al IPJ Timis.

Dupa ce a aflat ca taximetristii pregatesc un mega protest, duminica seara, cu masini incolonate circuland in mars de claxoane pe strazile orasului, primarul Nicolae Robu a iesit cu o postare pe Facebook pentru a indemna la calm.

“Este inadmisibil sa recurga la violente, iar cei ce fac asa ceva trebuie identificati si pedepsiti exemplar. Daca taximetristii considera ca Uber nu functioneaza legal, nu noua trebuie sa ni se adreseze, ci instantelor de judecata. Gestul taximetristilor de a protesta prin fata locuintei mele – mai exact, a blocului in care locuiesc – este incorect, cu atat mai mult cu cat, ei beneficiaza cel mai mult de tot ce-am facut in infrastructura de mobilitate. Ii asigur pe taximetristi de respectul meu pentru profesia lor si pentru ei ca cetateni ai orasului si de deschiderea, in continuare, de a le rezolva problemele, dar ii rog sa inteleaga sa nu-mi ceara lucruri in afara prerogativelor mele legale, pentru ca la asa ceva eu nu marsez, indiferent ce presiuni se fac asupra mea”, a precizat Nicolae Robu.

Deocamdata, in urma scandalului de sambata noapte, politistii au sanctionat 45 de soferi cu amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, dar s-au deschis si dosare penale pentru loviri si alte violente. De asemenea, s-au inregistrat trei plangeri de la persoanele agresate.

Reamintim ca prima altercatie intre soferii Uber si taximetristi a avut loc, in seara zilei de 18 ianuarie, in Bucuresti. Trei soferi ai firmei Uber au batut un taximetrist, in fata unui club de noapte, dupa care s-au facut nevazuti inainte ca echipajele de politie sa ajunga la fata locului. (G.I.)

Leave a Reply