RETINUT! Lider de organizatie PSD, arestat pentru 30 de zile. Ionel Arsene, acuzat ca a primit 100.000 de euro pentru da mita la ANI

Judecatorii de la Curtea de Apel Bacau au decis, astazi, in urma recursului facut de procurorii DNA, ca Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt, sa fie retinut cu mandat de arestare pentru 30 de zile.


Ionel Arsene se afla sub control judiciar, judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Neamt respingand, initial, propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Pe 18 ianuarie 2018, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului Arsene Ionel, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene PSD Neamt, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene PSD Neamt, a primit de la Gheorghe Stefan, martor in cauza, suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Este vorba despre fostul presedinte al UNPR Neamt, Culita Tarata, decedat intre timp.

Banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari, unul dintre acestia fiind si fostul redactor sef al ziarului Romania libera, jurnalistul Dan Turturica. (V.E.)

Leave a Reply