DECOLARE! Blue Air si-a luat “zborul” de pe Aeroportul International Timisoara. “Prezenta companiilor romanesti pe piata din Romania deranjeaza din ce in ce mai tare!”, acuza oficialii companiei

Compania Blue Air a decis sa-si anuleze zborurile pe ruta Iasi – Cluj – Timisoara, incepand din 17 februarie, motivand unele ”frictiuni” create artificial de catre Aeroportul International «Traian Vuia» din Timisoara.


De partea cealalta, directorul aeroportului, Daniel Idolu, a dezvaluit ca operatorul aerian are o serie de facturi neachitate, din decembrie 2017, insa ar fi beneficiat de o amanare la plata daca ar fi solicitat acest lucru. De asemenea, Idolu si-a manifestat speranta ca Blue Air va renunta la aceasta decizie soc. Zborurile pe ruta “triangulara” anulata erau operate din noiembrie 2016.

Reprezentantii Blue Air au facut anuntul pe pagina de Facebook a companiei. “Din cauza frictiunilor create de catre Aeroportul International «Traian Vuia» din Timisoara suntem nevoiti sa va informam asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timisoara – Iasi – Cluj, cu efect imediat. Este pacat ca dupa o lunga colaborare sa ajungem intr-un asemenea punct, dar se pare ca prezenta companiilor romanesti pe piata din Romania deranjeaza din ce in ce mai tare. Operarea zborurilor pe acesta ruta se suspenda incepand cu data de 17 Februarie 2018“, au anuntat reprezentantii Blue Air pe Facebook.

Oficialii companiei Blue Air nu oferit alte detalii cu privire la decizia de anulare a acestor zboruri, precizand ca nu exista datorii catre aeroportul banatean. Zborurile Iasi – Cluj – Timisoara sunt efectuate zilnic, acestea fiind introduse de Blue Air in noiembrie 2016. Conducerea companiei a precizat in repetate randuri la Iasi, cu ocazia inaugurarii unor zboruri externe, ca sunt multumiti de gradul de incarcare pe rutele interne si ca nu se pune problema anularii acestor zboruri.

De partea cealalta, directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu, spune ca compania aeriana trebuie sa plateasca pentru utilizarea infrastructurii aeroportuare si pentru prestarea serviciilor specifice.

”Faptul ca Wizzair si Ryanair opereaza pe diferite aeroporturi din Anglia, Germania, Franta, Spania, Belgia, Olanda si Israel nu are cum sa afecteze cursele operate de catre compania Blue Air. Prin urmare si afirmatia potrivit careia cursele operate de catre Blue Air pe Aeroportul Timisoara sunt afectate de „prezenta tot mai agresiva pe care companiile low-cost straine o au pe piata romaneasca” este una eronata”, se arata intr-un comunicat semnat de Dan Idolu.

Blue Air este al doilea operator de transport aerian din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 21%. In ianuarie 2018, flota Blue Air consta in 29 de aeronave de tip Boeing, urmand ca, pana in 2021, alte 13 aeronave sa se alature companiei. (Mara Ion)

Leave a Reply