EXCLUSIV! Razboiul dintre judecatoarea Lavinia Cotofana si decanul Baroului Arad, Cristian Alunaru, a ajuns in faza pe UNBR

Razboiul dintre Lavinia Cotofana, fosta judecatoare la Judecatoria Arad, si Cristian Alunaru, decanul Baroului Arad, continua la foc automat, cu acuzatii grave de-o parte si de alta, in ciuda faptului ca excluderea din magistratura a fost confirmata prin decret prezidential.


Dupa ce seful avocatilor din Arad a dezvaluit ca a primit amenintari cu moartea prin intermediul unor sms-uri, pe care le-a legat de conflictul sau cu fosta judecatoare, Lavinia Cotofana a solicitat UNBR revocarea Deciziei nr. 286 din 20.01.2018 prin care a fost aparata reputatia profesionala a decanului Cristian Alunaru.

“Contrar celor sustinute, domnul Alunaru Cristian este urmarit penal in personam pentru savarsirea mai multor infracțiuni impotriva subsemnatei, inclusiv marturie mincinoasa, in dosarul penal nr. 697/P/2017 instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Domnia sa a dobandit calitatea de suspect inca de la inceputul anului 2017, astfel cum rezulta din adresa emisa de Ministerul Public la data de 09.02.2017”, se mentioneaza intr-o adresa trimisa UNBR.

De asemenea, judecatoarea spune ca atitudinea sa in scandalul ajutorului public judiciar a fost corecta. 

“Dispozitiile privind ajutorul public judiciar au fost incalcate de catre Baroul Arad, Consiliul Superior al Magistraturii constatand ulterior excluderii subsemnatei corectitudinea pozitiei mele, faptul ca situatia de la Arad era singulara si ilegala, dispunand de altfel monitorizarea Judecatoriei Arad si a Tribunalului Arad, astfel cum rezulta din Hotararea nr. 1628/24.11.2016 a Sectiei de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii”.

In finalul adresei, reafirmandu-si calitatea de avertizor de integritate, Lavinia Cotofana denunta insinuarile decanului Cristian Alunaru privind implicarea sa si a sotului sau, avocatul Gheorghe Cotofana, in actiuni de amenintare cu moartea.

“Fac precizarea fermă ca nu avem nicio legătura si că sper ca Ministerul Public sa instrumenteze de urgenta aceasta plangere, dacă exista, si in cazul in care intr-adevar a existat o asemenea infractiune, sa faca cunoscute persoanele implicate”, se mai mentioneaza in adresa trimisa UNBR.

Reamintim ca decanul Baroului Arad, Cristian Alunaru, este cercetat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara pentru marturie mincinoasa, fals intelectual si razbunare pentru ajutorul dat justitiei, avand calitatea de suspect. (G.I.)

Leave a Reply