SANCTIUNI! Amenzi aplicate de inspectorii DSV Timis la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara, in urma verificarii conditiilor in care sunt internati unii pacienti in saloanele groazei

Controlul declansat de Directia de Sanatate Publica (DSP) Timis la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ”Victor Babes” Timisoara, dupa aparitia in spatiul public a unor imagini cu saloanele groazei, cu conditiile mizere in care erau tinuti cativa pacienti, s-a soldat cu sanctiuni.


Inspectorii au decis aplicarea a trei amenzi, care vor fi platite din buzunarul propriu de doi medici din cadrul sectiei, dar si de unitatea sanitara, din bugetul propriu. Raportul inspectorilor DSP Timis este confidential si va fi inaintat Ministerului Sanatatii.

“Din cauza numarului mare de pacienti cu care ne confruntam in ultimul timp, intrucat spitalul deserveste toata zona de vest a tarii, suntem nevoiti sa cazam temporar pacienti si in saloanele din sectiile de pneumologie care inca nu au fost reabilitate”, se arata intr-un comunicat al conducerii de la Spitalul de Boli Infectioase.

De asemenea, medicului Virgil Musta, purtator de cuvant al unitatii sanitare, a recunoscut ca au fost internati pacienti in saloane dezafectate. ”Am fost nevoiti sa internam cativa pacienti in saloanele dezafectate. Este  adevarat ca nu au fost cazati in conditii civilizate, dar ce sa facem? Este vorba de bolnavi cu TBC si suspiciune de tuberculoza, astm bronsic decompensat, pneumonii si bronho-pneumonii. Situatia este delicata, dar alta varianta nu aveam decat sa-i internam pe coridor sau sa-i rechemam cand se externau o parte dintre cei internati”. (Mara Ion)

Leave a Reply