ALERTA! Un piroman bolnav psihic isi terorizeaza vecinii dintr-un imobil din centrul Timisoarei. “Ne-a amenintat ca ne da foc si vom arde ca sobolanii!”

Imobilul ultracentral din Timisoara care, pana de curand, a gazduit sediul Camera de Conturi Timis, a fost la un pas sa fie mistuit de flacari, in noaptea de 5/6 februarie. Putin dupa miezul noptii, o bubuitura puternica i-a trezit din somn pe cei aproape 40 de locatari, majoritatea oameni in varsta.


Cei care au avut curajul sa iasa pe terasa interioara, s-au socat cand au vazut flacari violente iesind dintr-unul din apartamentele de la etajul trei.

“Flacarile au acoperit balustrada terasei, incendiul era foarte violent. Imediat am sunat la 112 si am solicitat interventia urgenta a pompierilor. Aproape doua ore a durat interventia, insa, cu tot deranjul provocat de spuma in exces, au fost salvate apartamentele vecinilor. Nu stim care a fost cauza incendiului, dar, luni, toata ziua s-a simtit miros de substante inflamabile pe casa scarilor, iar in apartamentul lui gunoiul este pana la genunchi. I-am chemat pe cei de la Sanatate Publica, care ne-au raspuns ca paratul nu a fost gasit acasa si, prin urmare, controlul tematic nu a putut fi efectuat”, ne-a declarat un locatar din blocul situat pe bv. Republicii nr. 8, un imobil situat la cativa zeci de metri de cladirea Teatrului National din Timisoara.

Proprietarul apartamentului in care s-a produs deflagratia a scapat doar cu o atentionare, probabil, dupa ce a explicat ca focul a pornit de la o tigara nestinsa. Totusi, la o verificare mai atenta, politistii care au venit la fata locului ar fi observat ca Popescu Raul Silvius, in varsat de 47 de ani, este un personaj extrem de ciudat, care, in trecut, a fost internat la Psihiatrie.

De asemenea, conform ziarului Adevarul, acesta ar fi un talhar periculos, cautat de politie pentru mai multe evadari si jafuri. Chiar unul dintre unchii piromanului, care a intrerupt orice relatie cu acesta, i-a avertizat pe locatari sa fie cu ochii in patru, pentru ca individul este extrem de violent si razbunator, posibil detinator de arme.

“Ne-a amenintat ca ne da foc si vom arde ca sobolanii! Nu inteleg pasivitatea autoritatilor, in conditiile in care acest individ este un adevarat pericol public. Tipa, zbiara, se da cu capul de pereti. Cei de la Ambulanta ne-au spus ca nu-l pot duce la spitalul de nebuni pentru primirea ingrijirilor de specialitate, pentru ca este nevoie de semnatura rudelor. Care nu sunt de gasit… In urma cu un an sau doi, nu mai tin minte, a mai izbucnit un incendiu in apartamentul sau. Si atunci s-a pus batista pe tambal, pentru ca, se pare, vecinul nostru este fiul unui fost chirurg din Timisoara. I-am intrebat pe politistii de la Sectia 1, care au venit la fata locului, cine va raspunde daca nenorocitul va ucide vreun locatar. Mi-a raspuns, senin, ca statul roman”, ne-a dezvaluit alt locatar terorizat de piromanul de pe Republicii.

Conform unei scrisori medicale pusa la dispozitia administratorului de catre o ruda a locatarului problema, Popescu Raul Silvius ar suferi de “tulburare mixta de personalitate”, iar medicul specialist psihiatru Roxana Lutai recomanda tinerea sub observatie si reinternarea “la nevoie”.

Se pare ca aceasta nevoie a devenit stringenta in ultimii ani, insa autoritatile ridica din umeri, pentru a nu fi acuzate de internare fortata, si-i lasa pe cei 40 de locatari din imobilul de pe strada Republicii la discretia unui bolnav psihic extrem de periculos. (G.I.)

Leave a Reply