PREMIERA! Cele trei gratii ale rusului Valentin Krasnogorov deschid sirul premierelor din 2018 la Teatrul National din Timisoara

Teatrului National din Timisoara isi rasfata spectatorii cu prima premiera din acest an, care va avea loc, vineri, 9 februarie, de la ora 19, la Sala 2.


Cele trei gratii – un spectacol de si cu Malina Petre, Mirela Puia si Luminita Tulgara. 

Dupa Rubens, Rafael si Botticelli, e timpul pentru o noua imagine a celor trei gratii. Mai putin celebre, mai putin stralucitoare decat fiicele lui Zeus, nu foarte rasfatate de viata si nu prea prospere, Cele trei gratii ale autorului rus Valentin Krasnogorov cauta si ele, cu nu mai putin sarm, fericirea.

O comedie plina de sensibilitate despre micile probleme care apar atunci cand sufletul alearga mult mai iute decat trupul, iar speranta are de luptat cu inertia, cu tabieturile si cu oglinzile strambe ale neincrederii in sine.

Dincolo de povestile pe cat de comice, pe atat de profund umane ale personajelor lui Valentin Krasnogorov, cunoscut dramaturg rus, spectacolul Cele trei gratii reprezinta, in egala masura, un proiect teatral deschis, curajos, realizat de trei actrite redutabile ale Nationalului timisorean.

Prezente stabile, puternice si, nu mai putin, personalitati artistice flamboaiante, Luminita Tulgara, Malina Petre si Mirela Puia deschid, odata cu acest proiect, seria spectacolelor de interpret prin care Teatrul National ofera unui public curios de interactiunea cu actorul, intalnirea in laboratorul de creatie in care actorul isi asuma „la vedere” atat conceptul piesei, cat si constructia personajului.

Scenografia spectacolului Cele trei gratii este semnata de Geta Medinski. Muzica ii apartine lui Sebastian Hamburger. Urmatoarea reprezentatie a spectacolului este programata vineri, 23 februarie. (I.P.)

Foto: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply