CULISE POLITICE! La CJ Timis s-a rupt “lantul de iubire” dintre PMP si PSD. Vot impotriva proiectului de buget pe 2018 sau primul pas spre schimbarea polilor de putere de la varful CJT

Ruptura previzibila dintre PMP si PSD la varful Consiliului Judetean Timis a devenit o certitudine, luni dimineata, dupa ce vicepresedinta institutiei, Roxana Iliescu, a anuntat ca nu sustine proiectul de buget pe 2018.


„In calitate de reprezentant al PMP Timis am dus la indeplinire o decizie politica, solicitarea presedintelui PMP Timis, Cornel Samartinean. Deocamdata, sunt reprezentant al unui partid politic. In ziua in care pentru functia de consilier judetean sau pentru functia de vicepresedinte se va sustine concurs, voi putea sa ignor o decizie politica”, si-a motivat Roxana Iliescu votul impotriva bugetului judetului.

In timp ce presedintele CJT, Calin Dobra, a lansat o amenintare voalata, precizand ca daca PMP nu-si clarifica situatia “vom discuta ce inseamna acest post de vicepresedinte”, alti fruntasi ai PSD au iesit la atac si au cerut, prin intermediul unui comunicat de presa, scuze din partea PMP si promisiunea ca proiectele aflate in derularea vor fi sprijinite neconditionat.

La o simpla evaluare a contextului politic judetean, observam ca liderul PMP, Cornel Samartinean, nu prea poate fi bagat in corzi, motiv pentru care joaca dur si da semne ca nu a renuntat la ideea schimbarii polilor de putere de la varful administratiei judetene.

Momentul schimbarii majoritatii politice de la Consiliul Judetean Timis poate veni imediat dupa ce instantele de judecata vor consfinti definitiv fuziunea dintre PMP si UNPR, cand popularii lui Traian Basescu pot ajunge la un numar de 5 voturi in CJT, prin inregimentarea consilierilor Titu Bojin, Nicolae Oprea si Viorel Matei.

In asemenea conditii, o alianta formata din PMP-UDMR-PNL ii poate aduce pe liberali la conducerea CJT. Cat priveste protocolul semnat, in 2016, de PSD si PMP, acesta ar putea fi denuntat oricand, in conditiile in care din partea social-democratilor a semnat apoliticul Sorin Grindeanu. (Mara Ion)

One thought on “CULISE POLITICE! La CJ Timis s-a rupt “lantul de iubire” dintre PMP si PSD. Vot impotriva proiectului de buget pe 2018 sau primul pas spre schimbarea polilor de putere de la varful CJT

Leave a Reply