PROTEST! Malin Bot, la un pas sa fie linsat de pensionarii cu portocale. “Au fost extrem de agresivi, mi-au spart telefonul”, acuza jurnalistul, care a anuntat ca va face noi plangeri penale

Cateva zeci de persoane, in majoritate pensionari, s-au strans, sambata dupa-amiaza, in fata Palatului Cotroceni, pentru a protesta fata de sustinerea pe care presedintele Klaus Iohannis o acorda procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in dauna “penalilor”, care au declansat un virulent atac mediatic impotriva Justitiei.


Acestia au reactionat agresiv cand si-a facut aparitia jurnalistul Malin Bot, pe care l-au acuzat ca incearca sa le deturneze protestul.

Acesta a fost huiduit de protestatari, care le-au cerut jandarmilor sa il indeparteze. Bot nu a vrut sa plece si s-a ajuns la imbranceli. Pensionarii au vociferat si l-au imbrancit pe Bot, iar unul dintre manifestanti i-a dat cu pumnul in mana. A fost nevoie de interventia jandarmilor, care i-au cerut jurnalistului sa plece de langa manifestanti.

”Acesta e un protest ilegal, neautorizat. Aplicati legea!”, le-a cerut Bot jandarmilor. ”Ba, derbedeule, pleaca, ba!”, au strigat pensionarii PSD.

In urma unei busculade, jurnalistul a scapat telefonul pe jos, care a fost calcat in picioare. “Mi-au crapat ecranul, dar, din fericire, telefonul a mai functionat. Pensionarii PSD erau extrem de agresivi verbal, la un pas de violenta fizica. Nu stiu ce s-a intamplat inainte, cu siguranta unii consumasera alcool. Am cerut jandarmilor sa intervina, ca si in cazul protestului nostru, din fata sediului PSD, din urma cu o luna, insa nu ne-au bagat in seama. Nu pot sa spun ca Plesoianu i-a instigat impotriva noastra. Oricum, voi face o alta plangere penala, pentru ca justitia sa-i pedepseasca pe cei care m-au lovit si agresat”, ne-a transmis Malin Bot.

Jandarmii l-au acuzat pe Bot ca ii provoaca pe protestatari. „Democratul Bot vine sa strice tot ce nu-i convine”, a acuzat si organizatorul manifestatiei, deputatul PSD Liviu Plesoianu. Acesta anuntase, cu o zi inainte, ca va consuma portocale pe dealul Cotroceni, ca aluzie la dezvaluiri explozive, din ultimile zile, care au aratat cum se fabricau probele si denunturi in anumite spete, toate girate de procurorul DNA, Mircea Negulescu, alias Portocala. (V.E.)

 

2 thoughts on “PROTEST! Malin Bot, la un pas sa fie linsat de pensionarii cu portocale. “Au fost extrem de agresivi, mi-au spart telefonul”, acuza jurnalistul, care a anuntat ca va face noi plangeri penale

Leave a Reply