REVIZUIRE! Camelia Bogdan a pornit lupta impotriva sanctiunii disciplinare prin care a fost mutata la Curtea de Apel Targu Mures

Judecatoarea Camelia Bogdan pare sa nu accepte jumatati de masura, desi a fost la un pas de a fi exclusa din magistratura, si a inceput lupta pentru anularea deciziei pronuntate de instanta suprema, prin care a fost mutata disciplinar la Curtea de Apel Targu Mures.


In cererea de revizuire depusa la Inlata Curte de Casatie si Justitie, Camelia Bogdan ofera si patru motive pentru care prima decizie ar trebui sa fie anulata. Primul ar fi ca aceasta a fost semnata de magistratul asistent.

“Este de notorietate ca, potrivit art. 426 C.pr.civ, hotararea se redacteaza de unul dintre judecatorii care au participat la solutionarea cauzei si se semneaza de toti membrii completului de judecata. In caz de impiedicare a unuia dintre acestia, hotararea se semneaza in locul sau de presedintele completului, iar daca nici acesta nu poate semna, hotararea se semneaza de presedintele instantei”, arata Camelia Bogdan.

Camelia Bogdan mai spune ca s-a ignorat un act emis de ANI si ca doi magistrati ar fi fost in incompatibilitate. Ultimul motiv invocat este jurisprudenta Inaltei Curti. Camelia Bogdan ar fi fost privata de o judecata impartiala, “aspect ce deriva din tratamentul discriminatoriu la care am fost supusa de cele trei doamne judecator, care au ignorat practica unitara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ipotezele in care nu se retine cumulul de functii”, mai spune sursa citata.

Reamintim ca, la termenul din 13 decembrie 2017, Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in parte, contestatie in anulare impotriva deciziei definitive prin care a fost sanctionata disciplinar.

“Caseaza in parte hotararea atacata, in ceea ce priveste sanctiunea excluderii din magistratura, pe care o inlocuieste cu sanctiunea constand in mutarea disciplinara pe o perioada de 6 luni, la Curtea de Apel Targu Mures, incepand cu data de 15 ianuarie 2018”, au stabilit magistratii inaltei curti, hotararea fiind luata cu un scor foarte strans. la un scor strans. Trei judecatori au fost pentru sanctiune disciplinara, in timp ce alti doi judecatori au aratat ca Bogdan nu trebuie sanctionata. (V.E.)

 

Leave a Reply