SCOR FINAL! Judecatoarea care a luat mita in Dosarul Transferurilor, condamnata definitiv la 7 ani de inchisoare! Fratii Ioan si Victor Becali, inapoi dupa gratii, Cristi Borcea achitat

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au condamnat-o pe judecatoarea Geanina Terceanu la 7 ani de inchisoare pentru ca a primit o mita de 220.000 de euro ca sa-i achite pe Cristian Borcea si Ioan si Victor Becali in dosarul „Transferurilor de jucatori”.


Procurorii au cerut la ultimul termen pedeapsa maxima, de 8 ani,  pentru fosta judecatoare. Instanta a dispus si confiscarea sumei de 185.000 de euro de la magistrat.

Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost achitat definitiv, desi prima instanta l-a condamnat la 7 ani si zece luni de inchisoare.

„Instanta apreciaza ca inculpatul Borcea Cristian a nesocotit reguli fundamentale de functionare a unui stat de drept, manifestand dispret fata de infaptuirea actului de justitie. Gravitatea faptelor comise de inculpat este cu atat mai ridicata cu cat acesta este o persoana publica, notorie, cu mari posibilitati financiare. Ca atare, efectul comiterii infractiunii de dare de mita, de inculpatul Borcea Cristian, asupra opiniei publice este unul cu atat mai grav,  in conditiile in care ideea ce rezulta din conduita acestuia este aceea ca persoanele cu posibilitati financiare ridicate se pot bucura de impunitate fata de organele judiciare, prin plata unor sume de bani inaccesibile marii majoritati a populatiei”, a aratat Curtea de Apel Bucuresti in motivarea primei sentinte.

Totodata, impresarul Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani si patru luni de inchisoare. Practic, acestuia instanta i-a respins apelul si a ramas cu condamnarea primei instante. La randul lui, fratele sau, Victor Becali, a fost condamnat la 5 ani si opt luni de inchisoare in acest caz.  In acelasi dosar, Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost achitat. Instanta considera ca acesta nu a comis faptele de care a fost acuzat de procurori.

De asemenea, au fost achitati si avocatii Antonie Iorgovan si Daniel Petre, care au fost judecati pentru marturie mincinoasa. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva. (V.E.)

 

 

Leave a Reply