BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

EXPLOZIV! Tanar din Timisoara exmatriculat de la Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca, dupa ce conducerea institutiei a aflat ca este cercetat intr-un dosar de detinere si consum de droguri

Nici nu au inceput bine cursurile Scolii de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca, unde sunt scolarizati 300 de viitori aparatori ai linistii si ordinii publice, ca unul dintre cei trei elevi provenind din Timis a si fost exmatriculat.

Tanarul a fost trimis acasa si sfatuit sa-si rezolve o problema de cazier, dupa care sa revina la cursuri. Acesta fusese declarat admis la concursul de admitere, sesiunea ianuarie 2018, cu 57 de puncte, si incepuse, deja, stagiul de pregatire, pe care urma sa-l finalizeze in 2 noiembrie 2018.

“Dat fiind faptul ca este vorba despre date cu caracter personal, nu vi le putem comunica prin telefon. In cazul unei solicitari scrise, va punem la dispozitie informatiile solicitate, atat cat permite cadrul legal. Ceea ce pot sa spune, insa, este faptul ca de recrutarea candidatilor, care trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legale pentru a fi admisi la concurs, nu se ocupa scoala noastra, ci inspectoratele de politie din judetele de provenienta”, ne-a declarat comisarul Alice Popa, purtatorul de cuvant al Scolii de Politiei din Cluj-Napoca.

Asadar, “pisica” acestei grave probleme de selectie a fost aruncata in curtea IPJ Timis, la Cazier sau la Cadre, unde cineva a facut o verificare superficiala, trimitand la scoala de politisti un candidat cu probleme penale.

Surse din sistem ne-au dezvaluit ca tanarul din Timisoara ar fi urmarit penal intr-un dosar de detinere si consum de droguri, fiind prins in flagrant, la sfarsitul anului trecut, chiar in apropierea blocului in care locuieste. De altfel, toata operatiunea politistilor de la Combaterea Crimei Organizata imbraca forma unei provocari, respectiv a unei incercari de preconstituire de probe.

“Un traficant de droguri a picat la intelegere cu politistii sa le dea un consumator pentru a-si injumatati pedeapsa. L-a sunat pe tanarul in discutie, i-a oferit o tigara cu canabis, chiar acesta i-a spus ca nu are bani, iar marfa nu a fost platita. Dupa cateva ore, dealerul l-a sunat si i-a cerut banii sau macar sa fumeze tigara impreuna. A fost momentul in care, chiar la capatul aleii din fata blocului, a fost retinut de politisti”, ne-a declarat un martor sub acoperire.

In conditiile in care tanarul care a fost recrutat pentru scoala de politie avea probleme cu legea, se pune intrebarea: cine i-a furnizat un cazier curat? Pe de alta parte, cum se explica faptul ca tanarul candidat a omis sa se raporteze la una dintre conditiile obligatorii de admitere la scoala, respectiv “sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni”?

Intrebari retorice care, in acest moment, nu ajuta deloc familia elevului exmatriculat, care va fi nevoita sa achite contravaloarea scolarizarii de la inceputul stagiului de pregatire, respectiv 29 ianuarie 2018, pana in prezent.

Este de asteptat ca, in cazul in care solutia procurorilor in dosarul de droguri va fi una de clasare, tanarul viitor politist sa fie reprimit la cursuri, chiar daca, procedural, nu i-a fost respectat principiul prezumtiei de nevinovatie. (G.I.)

 

One Response to EXPLOZIV! Tanar din Timisoara exmatriculat de la Scoala de Agenti de Politie din Cluj-Napoca, dupa ce conducerea institutiei a aflat ca este cercetat intr-un dosar de detinere si consum de droguri

  1. Mihaela says:

    Acest caz poate dezvalui un act de coruptie la nivelul Serviciului Cadre al IPJ si este de datoria DGA sa faca lumina

Leave a Reply

%d bloggers like this: