Orasul Timisoara a devenit noul centru al migratiei ilegale, acuza Politia din Germania! “Traficantii pun in pericol viata persoanelor, acestea fiind transportate in camioane de diferite tonaje”

Timisoara a devenit un noul centru al traficului de fiinte umane pe ruta migratiei ilegale dinspre Balcani, acuza Politia federala din Germania.


Potrivit comunicatului autoritatii politienesti germane, reluat de revista “Welt am Sonntag”, responsabila cu gestionarea frontierelor, Timisoara are un “rol semnificativ” in activitatea organizatiilor de traficanti care pun in pericol viata persoanelor, acestea fiind transportate in camioane de diferite tonaje.

Orasul romanesc are functia de “hot spot” (centru de colectare si distributie) in activitatea retelelor. Prin acest comunicat, Politia federala a confirmat analiza sa interna transmisa editorialului “Welt am Sonntag”, prin care afirma ca Timisoara este un “nou centru de gravitatie” in traficul de fiinte umane, cu camioane, pe traseul balcanic.

In oras, oamenii sunt imbarcati in camioane, urmand a fi transportati prin Ungaria spre Europa Centrala. Guvernul ungar a fost avertizat cu privire la acest aspect, se mai arata in publicatie. Revista a dat exemplul unui barbat sirian care a platit traficantilor 5.500 de euro (25.500 lei) pentru ca acestia sa-i transporte familia in Germania. Barbatul a luat legatura, in Turcia, cu o organizatie de traficanti de fiinte umane.

Potrivit datelor Politiei federale, majoritatea camioanelor, de tonaje diferite, utilizate pentru traficul de fiinte umane pe ruta balcanica, provin din zonele de sud si est ale Europei. Cele mai multe dintre ele au fost inmatriculate in Turcia. “Welt am Sonntag” a precizat totodata ca, in ultima perioada, numarul operatiunilor descoperite de trafic uman cu camioane a crescut, intre altele, ca urmare a controalelor mai stricte la frontiere.

Potrivit publicatiei, contrabandistii sunt din ce in ce mai putin preocupati de securitatea oamenilor. Deseori, platformele camioanelor sunt dublate, oamenii sunt inghesuiti intre platforma originala si cea falsa, intr-un spatiu de doar 40-50 de centimetri, traficantii ignorand, astfel, faptul ca acestia s-ar putea sufoca din lipsa de aer. (V.E.)

2 thoughts on “Orasul Timisoara a devenit noul centru al migratiei ilegale, acuza Politia din Germania! “Traficantii pun in pericol viata persoanelor, acestea fiind transportate in camioane de diferite tonaje”

  1. Într-un interviu acordat publicației germane „Der Spiegel”, un imigrant sirian îi mulțumește lui Merkel și germanilor pentru că l-au primit în țara lor. Sirianul spune însă că vrea o a patra soție, nemțoaică, alți 10 copii și o casă mai mare din partea guvernului. Nu vrea însă să lucreze sau să urmeze un curs de limba germană.

    „Mulțumesc Mama Merkel, mulțumesc Germaniei pentru casă și bani. Ea este singura persoană care a simțit suferința sirienilor. Mulțumesc și germanilor, chiar dacă printre ei există rasiști. Dar germanii au trăit războiul și au arătat o mare compasiune pentru sirieni”. Așa își exprimă recunoștința Ahmad, imigrant sirian care trăiește în Germania ca refugiat, într-un interviu pentru săptămânalul german „Der Spiegel”

Leave a Reply