BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

ALEGERI! Georgica Cornu si-a depus candidatura pentru un nou mandat de presedinte la Camera de Comert Timis. “Am implementat proiecte cu finantare europeana de peste 20 milioane de euro”

Aflat la conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara (CCIAT) de nu mai putin de 12 ani, omul de afaceri Georgica Cornu a anuntat ca doreste sa-si duca mai departe proiectele pentru dezvoltarea mediului de afaceri local si, sustinut de agentii economici, si-a depus candidatura pentru un nou mandat.

Membrii Colegiului de Conducere au validat, cu unanimitate de voturi, singura candidatura pentru functia de presedinte, urmand ca votul final sa apartina Adunarii Generale a Membrilor CCIAT.

Acest eveniment cameral este reprogramat pentru data de 26 februarie 2018, dupa ce la prima convocare, care a avut loc in data 16 februarie, nu s-a luat nicio decizie in privinta viitoarei echipe de conducere, din lipsa de cvorum.

Prezent la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova, Georgica Cornu a declarat ca, in timpul mandatelor sale de presedinte, CCIA Timisoara a devenit una dintre cele mai solide organizatii din sistemul cameral romanesc, fiind clasata pe locul doi, dupa Bucuresti.

“Noi continuam sa ne dezvoltam, avem peste 60 de angajati, in timp ce camerele de comert din judetele invecinate sunt la limita supravietuirii. In ultimii zece ani, CCIAT a derulat proiecte europene in valoare de peste 20 milioane de euro. Totodata, am reusit sa transformam Topul firmelor in cel mai galonat eveniment de acest gen din Romania, mult peste balurile intreprinzatorilor organizate in alte parti”, a sustinut milionarul timisorean.

Cat priveste problemele sale, din ultimii ani, cu procurorii DIICOT, Georgica Cornu a declarat ca acuzatiile impotriva se dovedesc, pe zi ce trece, tot mai putin bazate pe probe concrete, ci doar pe denunturi formale.

“In primul rand, eu nu am probleme cu legea. Mai am doua dosare, dar stau pe loc, oprite cu dedicatie pentru Cornu. Avand in vedere ca societatile noastre executau lucrari in Timis, Arad si Mehedinti, la un moment dat, procurorii au sperat ca, luandu-ma pe mine, vor reusi sa inchida filialele PDL din cele trei judete. Lucru care nu s-a intamplat, pentru ca nu am avut relatii speciale cu niciun politician si nu am dat bani. Asta s-a intamplat, coroborat cu acea veste minunata pornita de la domnul Ostaficiuc, ca in spatele Confort-ului ar fi Dorin Cocos si cu Elena Udrea. Asa am devenit o tinta pentru procurori.

Doar in perioada 2007-2012, firmele mele au platit 40 milioane de euro la stat, taxe si impozite. Dupa 2012 am aflat ca eu am platit bani la buget ca prostul, iar altii s-au grabit sa-i fure. Iar la banci am dat 70 de milioane de euro taxe, comisioane si dobanzi. Eu sper ca vine vremea cand o sa dispara teama procurorilor, a sistemului judiciar de a se lega de banci. Bancile si leasing-urile au facut foarte mari prostii, au facut prapad in mediul de afaceri”, a dezvaluit candidatul la presedintia CCIAT.

Luni, reprezentantii agentilor economici care sunt membri ai CCIAT sunt asteptati la Adunarea Generala, unde va fi supusa la vot validarea echipei de conducere pe urmatorii patru ani. Indiferent de numarul celor prezenti, hotararile vor fi adoptate cu majoritate simpla si vor fi opozabile tuturor membrilor CCIAT. In cazul in care va fi ales pentru un nou mandat, Georgica Cornu a promis ca va pastra aceeasi echipa de colaboratori la conducerea executiva a CCIAT. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: