ALERTA! Dupa Blue Air, si Ryanair renunta la zborurile de pe Aeroportul Timisoara. “Performante comerciale slabe”, este motivul invocat de cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa

La doar cateva zile dupa ce Blue Air si-a anulat toate zborurile de pe Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara, o alta compania aviatica a decis sa-si inchida baza aeriana din capitala Banatului.


Ryanair a anuntat ca, din cauza rezultatelor comerciale slabe pe cursele din aceasta zona, in timp ce exista o cerere crescanda de aeronave Ryanair pe alte aeroporturi din Europa.

„Ryanair, compania aeriana numarul unu in Europa, a anuntat azi, 22 februarie, ca va inchide baza din Timisoara incepand cu data de 25 martie.

Doua rute catre si dinspre Milan si Bucuresti vor continua sa opereze in vara anului 2018.

Toti calatorii afectati de aceasta decizie vor fi notificati prin email sau SMS si li se vor prezenta optiunile pe care le au la dispozitie: rambursarea totala a costului calatoriei sau transferul pe o ruta alternativa.

Decizia Ryanair de a inchide baza de la Timisoara este cauzata de performantele comerciale slabe, intr-un timp in care exista o cerere crescanda pentru aeronavele Ryanair pe alte aeroporturi din Europa”, au comunicat reprezentantii companiei  Ryanair.

Nu mai putin de sapte rute vor fi afectate de aceasta decizie, in conditiile in care Ryanair opereaza saptamanal zboruri catre si dinspre Bruxelles, Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Milano, Londra si Bucuresti.

Baza Ryanair de la Timisoara a fost inaugurata cu mare fast, in septembrie 2016, iar prima cursa a fost operata de la 1 noiembrie acelasi an. “Suntem incantati sa deschidem noua noastra baza din Timisoara, cu o aeronava alocata si o investitie de 100 milioane de dolari. Pentru urmatorii ani, așteptam cu nerabdare cresterea numarului rutelor operate, a traficului si turismului in regiunea Banat”, spunea la vremea respectiva David O’Brien, Chief Commercial Officer al Ryanair. Intre timp, ceva sau cineva l-a facut sa se razgandeasca… (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply