LIBERARE! Interlopul cu elicopter din Valea Jiului, eliberat conditionat din inchisoare. Alin Simota a fugit in Dubai, dar a revenit in Romania pentru a-si duce “crucea”

Alin Simota, afaceristul din Valea Jiului cu doua condamnari la activ si judecat in mai multe dosare intrumentate de procurorii DIICOT, a convins magistratii hunedoreni sa-i admita cererea de liberare conditionata.
Incarcerat in vara anului trecut, la intoarcerea din Dubai, dupa ce timp de un an si jumatate s-a aflat pe lista infractorilor romani dati in urmarire internationala, Alin Simota a obtinut biletul de iesire din spatele gratiilor.


„Instanta admite propunerea de liberare conditionata privind pe petentul-condamnat Simota Alin. Dispune liberarea conditionata a condamnatului in prezent incarcerat in Penitenciarul Deva, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 2619/2018 emis de Judecatoria Deva, si punerea acestuia in libertate, daca nu este arestat sau detinut in alta cauza. Atrage atentia petentului-condamnat asupra dispozitiilor art. 61 C. pen. 1969, privind revocarea liberarii conditionate. Cheltuielile judiciare in cuantum de 10 lei raman in sarcina statului. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 27.02.2018”, se mentioneaza in minuta instantei.

Fostul presedinte al PNL Petrosani are condamnari definitive in doua dosare penale: 2 ani de inchisoare pentru conflict de interese si, intr-o alta cauza, sase luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu. Cele doua pedepse s-au contopit, iar Alin Simota a fost trimis dupa gratii pentru 2 ani si o luna.

Incepand din vara anului 2013, cand a fost arestat pentru prima data intr-un dosar in care a fost acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, santaj in forma continuata, camatrie, amenintare, instigare la violente si la lipsire de libertate, Simota a executa 1 an si opt luni in arest preventiv, patru luni in arest la domiciliu si un 1 si trei luni in inchisoare. In decembrie 2015, la scurt timp dupa ce a fost eliberat de Judecatoria Deva, Simota a fugit in Dubai si nu s-a mai intors decat in iulie 2017, cand a fost din nou retinut.

La scurt timp dupa plecarea sa, magistratii Tribunalului Hunedoara au intors decizia Judecatoriei, stabilind ca afaceristul nu trebuia eliberat.

La sfarsitul anilor 2000, Alin Simota, supranumit si „baronul Vaii Jiului”, se afla in topul celor mai bogati oameni din judetul Hunedoara, cu o avere care depasea 20 de milioane de euro, obtinuta aproape in totalitate din afaceri cu statul, in energie, constructii, minerit si prestari de servicii.

Alin Simota era considerat in Valea Jiului drept urmasul „Luceafarului Huilei”, Miron Cozma. A condus clubul de fotbal Jiul Petrosani, falimentat intre timp, si organizatia PNL din Petrosani. In prezent, este judecat in mai multe dosare penale pentru infractiuni de crima organizata, infractiuni economice si infractiuni de coruptie, cu prejudicii estimate la cateva milioane de euro.

Alin Simota a fost vicepresedinte al PNL Hunedoara pana in 2013. A fost exclus din partid ca urmare a problemelor cu legea, care au dus la arestarea sa. Simota a fost finantator al clubului Jiul Petrosani si a detinut functii de consiliar local la Primaria Petrosani in perioada 2012 – 2013 si de consilier judetean, intre anii 2008 si 2012. In vremea in care a fost consilier judetean, firmele sale au obtinut mai multe contracte de lucrari publice, care au facut obiectul unor cercetari penale. (V.E.)

Leave a Reply