Lovitura de teatru in cazul politistului de la BCCO Timisoara acuzat ca a furat o bratara pe Aeroportul Otopeni! VEZI strategia juridica prin care avocatii acestuia spera sa-l scape de acuzatia de furt

Ofiterul de la BCCO Timisoara acuzat ca a furat o bratara dintr-o tavita de check-in, ce se afla pe banda filtrului de securitate al Aeroportului International “Henri Coanda” din Bucuresti, isi pregateste o aparare “la baioneta” juridica, bazata pe interpretarea stricta a Codului Penal, care, in cazul in care va fi evaluata de un procuror concesiv, ii poate salva cariera, dar nu si onoarea de politist.


Conform avocatilor care se ocupa de salvarea comisarului sef Lucian Valentin Molin din ghearele penalului, fapta acestuia nu poate fi incadrata la infractiunea de furt, ci, eventual, la insusirea bunului gasit.

“Nu poate fi retinuta infractiunea de furt, care se defineste ca luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a ti-l insusi pe nedrept, cata vreme acea bratara a fost gasita intr-o tavita de pe aeroport. Este vorba, de buna seama, despre insusirea unui bun gasit, art. 243 Cod Penal, care putea fi predat proprietarului in termen de 10 zile. In cazul in care nu s-ar fi efectuat predarea in acest termen, putem vorbi despre o pedeapsa cu inchisoarea de la o luna la trei luni sau amenda”, ni s-a dezvaluit strategia pe care va merge, in tentativa de a se apara, politistul cleptoman de la BCCO Timisoara.

Aceasta varianta extrema de escape este combatuta, la modul ironic, de alti avocati din Baroul Timis.

“Bine ca nu a luat si tavita, ca poate atunci se considera infractiune. Ne aflam in fata unui furt autentic, atata vreme cat autorul, cu atat mai mult cu cat este politist, avea datoria civica si deontologica, chiar, sa predea bratara, imediat, autoritatilor aflate pe aeroport. Varianta cu insusirea bunului gasit este doar o iluzie procedurala, cata vreme pasagerul care si-a uitat bijuteria pe banda de check-in se afla, inca, in zona imbarcarii si putea fi depistat printr-un simplu apel la statie”.

Nu poate fi neglijat nici faptul ca, nu cu mult timp in urma, Lucian Valentin Molin a scapat dintr-un alt dosar penal. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au renuntat la urmarirea penala in cauza 5845/P/2017 avand ca obiect infractiunea de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos. (G.I.)

One thought on “Lovitura de teatru in cazul politistului de la BCCO Timisoara acuzat ca a furat o bratara pe Aeroportul Otopeni! VEZI strategia juridica prin care avocatii acestuia spera sa-l scape de acuzatia de furt

  1. dupa logica avocatului putem lua din aeroport, din tavite, orice bun, sa-l folosim 10 zile si apoi sa-l inapoiem proprietarului fara nicio consecinta…dupa aceiasi logica, la opera, de exemplu, luam cate o blana scumpa, ne imbracam sotia sau amanta, iar dupa 10 zile, o restituim proprietarei si luam alta la rand! in felul asta “ne imbracam” iubitele toata iarna cu cheltuieli zero….alo, domnu’ avocat…unde ai facut “dreptul”? cumva la “spirochetu Haret”?

Leave a Reply