Primul “Artist la Bufnite” din Timisoara este Paul Feier, care-si va expune lucrarile de arta printre carti, pe simezele unei librarii

Grupul de artisti Baraka va fi prezent, timp de patru luni, pe simezele librariei ”La doua Bufnite”, din Timisoara. Acest spatiu cultural e astfel conceput incat sa gazduiasca, pe langa sute de titluri de carti, si opere de arta.


”Avem acest proiect care se numeste «Artist la Bufnite» – asta inseamna un artist, o lucrare, o luna de zile. Ideea proiectului este sa aducem si arta plastica in librarie, sa se regaseasca si iubitorii de arta printre carti, dar este si un exercitiu de atragere a iubitorilor de carte catre arta plastica contemporana”, explica Raluca Selejan, una din cele doua asociate ale librariei.

Altfel, pe rand, fiecare care din cei patru artisti care formeaza grupul de creatie Baraka va fi prezent pe simeza librariei din Timisoara, in calitate de ”Artist la Bufnite”, seria  fiind deschisa, saptamana aceasta, de Paul Feier, care expune gravuri.

Paul este masterand in anul al II-lea al Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara. Are 23 de ani si a participat la mai multe expozitii de grup, incepand cu 2013, ultima fiind Instalart / Sculptura. 000 inspired by Constructim, in toamna anului trecut. A pus in CV numeroase evenimente artistice in tara si strainatate.

”Simt ca lucrarile mele ar trebui luate ca atare nimic mai mult. Seria nu s-a incheiat , e work in progress, e posobil sa mai insist asupra ei. Dedic lucrarile cainilor mei,  Samantha si Jolie. Cainii mei sunt surorile mele, eu sunt la randu-mi un caine, un fel de  maidanez ce a fost fortat sa creasca in casa, iar acum e liber”,  spune Paul Feier.

Entitatea artistica Baraka este formata din patru tineri masteranzi ai Facultatii de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, specializarea Sculptura si Pictura: David Iancu, Paul Feier, Adrian Popa, Mihai Toth. Grupul  s-a coagulat incepand cu anul 2012.

Astfel, Baraka este o formula unica in peisajul artei contemporane romanesti, fiecare opera creata fiind de fapt un concept de grup in care unicitatea fiecaruia se intersecteaza. De cinci ani Baraka a dezvoltat, la Timisoara, cu sprijinul Universitatii de Vest, un artist-running space impartit in trei functionalitati: spatiu expozitional / galerie, spatiu de lucru / atelier, loc de dezbatere si dialog. (Mara Ion)

Leave a Reply