CULISE! Cine l-a propulsat pe Dorin Cutu la sefia ISCTR Timis? O avocata din Alexandria, cu cabinet langa resedinta privata a liderului PSD, Liviu Dragnea

Numirea consilierului judetean Dorin Cutu la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Control in Transportul Rutier (ISCTR), Inspectoratul Teritorial Nr. 5 Timisoara, cu ignorarea totala a legislatiei in vigoare, si dezinvoltura aproape penala cu care subalternii sai au inceput sa aplice amenzi pe soselele din vestul tarii, continua sa fie un subiect aprig dezbatut in spatiul public.


Printre informatiile primite la redactie in ultimile zile, dupa ce Impact Press a tratat pe larg controversata numire si a demonstrat ca activitatea ISCTR nu un subiect tabu, cum s-a vehiculat prin culisele mass-media, se afla si identitatea persoanei care l-a propus pe Dorin Cutu la conducerea acestei institutii cu rol de control in transportul rutier din Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara si-i tine in continuare “spatele”, dupa principiul “cine se aseamana, se aduna”.

Astfel, trebuie sa-i dezamagim pe toti cei care, in acest context, bazandu-se pe zvonuri, ne-au avansat numele presedintelui PSD Timis, Catalin Dobra, si sa spunem ca protectia lui Dorin Cutu este asigurata de mult mai sus, insa tot din sfera sinecurilor politice ale PSD.

Este vorba despre nimeni altul decat actualul inspector de stat sef al ISCTR, Alina Luminita Catan (foto), care a fost numita in functie in data de 21 august 2017, prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1265, desi este avocat de profesie si nu are nicio legatura cu transportul rutier. In schimb, dupa cum a consemnat si jurnalistul Silviu Manastire la emisiunea Dosar de politician, tanara avocata are o legatura solida cu liderul maxim al PSD, Liviu Dragnea, in conditiile in care biroul sau de avocat din municipiul Alexandria, Teleorman, se afla pe strada Cuza Voda, la doi pasi de resedinta lui Daddy.

Tocmai pentru a distrage atentia publica de la aceasta legatura rezidentiala si pentru ca Alina Catan sa nu fie inclusa in grupul femeilor promovate in functii importante de Liviu Dragnea, precum Carmen Dan sau Viorica Dancila, candidatura sa a fost sustinuta de ALDE.

“Va aduc la cunostinta numirea abuziva si total in afara legii a doamnei Catan Alina Luminita, fiind incalcata HG nr. 1088/2011 privind organizarea si functionarea ISCTR, care la art. 15 spune ca inspectorul de stat sef trebuie sa aiba experinta de cel putin 5 ani intr-o functie de conducere in domeniul transporturilor rutiere, vechime pe care doamna Catan Alina Luminita nu o are. Va semnalez ca, in urma acestei numiri facute in afara legii, toate actele emise de inspectorul de stat sef al ISCTR in toata aceasta perioada sunt anulabile in instantele de judecata, putand cauza prejudicii financiare institutiei”, se arata intr-o sesizare adresata ministrului Transporturilor, Lucian Sova.

Legislatie pentru indreptarea acestei erori de cadre ar fi, daca seful de la Transporturi ar fi lasat sa decida oportunitatea acestei masuri. Conform OG 26/2011, art. 16, mandatul inspectorului de stat sef inceteaza de drept daca nu sunt indeplinite mai multe conditii, printre care si experienta de cel putin 5 ani intr-o functie de conducere in domeniul transporturilor rutiere. Ceea ce, avocata din Teleorman nu are.

Revenind la numirea lui Dorin Cutu la sefia ISCTR Timis, trebuie sa mentionam ca, la mai putin de cinci luni de la numirea in maxima functie, Alina Catan a acceptat dosarul de candidat al consilierului judetean PSD din Timis, desi a observat ca acesta se afla in aceeasi situatie de incompatibilitate cu functia regionala, precum domnia sa la nivel national.

Fara vechime, fara studii superioare tehnice de lunga durata, cu o diploma de bacalaureat obtinuta la un liceu din Lovrin, fara a putea sa asigure independenta actului de control in raport cu zona politicului, fostul adjunct de sef de Post de la Pischia, Dorin Cutu, a fost numit, in ianuarie 2018, la sefia ISCTR Timis, in locul uneperistului Marcel Fonta.

Amenzile au inceput sa curga pe banda rulanta pentru transportatorii care nu inteleg ca vremurile s-au schimbat, ca e nevoie de bani la partid, ca protectia oferita de Daddy este una aproape infailibila.

Conform atributiilor legale, inspectorii ISCTR pot aplica amenzi usturatoare participantilor la trafic, intre 3.000 si 18.000 de lei, in functie de gravitatea incalcarii normelor in transportul rutier, insa, in anumite cazuri, se poate vorbi si despre amenda de intampinare, in valoare de cateva sute de lei.

Asta, in ciuda faptului ca juristul institutiei i-a averizat in repetate randuri pe inspectorii care fac ravagii pe sosele ca majoritatea plangerilor contraventionale sunt admise de instantele de judecata. La fel, a fost avertizat si inspectorul Marian Mereu (foto), finul lui Dorin Cutu, sa renunte la sanctiunile abuzive, insa acesta a replicat ca, daca “seful” i-a spus sa dea amenzi orientate spre maximul legal, el asta va face.

Asteptam cu interes public si alte desistari din partea angajatilor ISCTR, a celor care nu-si doresc ca intr-o zi sa fie luati pe sus de mascati, la fel cum s-a intamplat, in ianuarie 2015, cu unii dintre colegii de control, care au respectat omerta, de la Inspectoratul Judetean de Politie Timis. (Gh. Ilas)

4 thoughts on “CULISE! Cine l-a propulsat pe Dorin Cutu la sefia ISCTR Timis? O avocata din Alexandria, cu cabinet langa resedinta privata a liderului PSD, Liviu Dragnea

  1. Si ca triunghiul bermudelor sa se închidă perfect, aflăm că zilele astea a fost desemnat coordonator zonal un tânăr de 20 și ceva de ani, Hogas, care pana mai ieri servea, în funcția de chelner, meniul zilei la restaurantul lui maică-sa -Casa Iris de pe Torontalului. Se pare ca atunci a intrat în gratiile Bossului Cutu care venea să își servească masa impreuna cu alti foști colegi de la IPJ si ARR. Si uita asa, tânărul Hogas, care mai făcea un ban conducând o autobasculanta, a lui taică-său de la SC Hogas si Fii (sîc), a fost avansat acum de stimabilul Cutu intro functie de importantă strategica…pentru familglia….. Intradevar, oamenii ăștia se pare ca nu au invatat nimik din cele petrecute pe meleagurile bănățene ori sunt dezinformati ca DNA ul e pe ducă…..Ar trebui să fie mai atenti la noutăți ca nah, lumea s-a mai destepatat, informația circulă iar mijloacele tehnice au avansat…Dar o sa mai povestim despre famiglia ISCTR Timisoara.

  2. Ce mai conteaza vechime, experienta si studii in ziua de Azi, eventual sa fii inculpat sau condamnat Da. Pana buni sa ii cucerească lumea pe strada nu o sa isi bage mințile in cap, infivizibde teapa ăstora doi. Pe de altă parte, stau si ma intreb ce calitate au subordonații lui Cutu, profesională, morală si de onoare, pentru a asculta de astfel de individ. Inseamna ca sunt ca el, niste lachei si oportuniști.

  3. Ce față are Mereu ăsta, ușor de recunoscut cand se va realiza flagrantul! Fața lui spune tot!

Leave a Reply