HARTA CORUPTIE! La Timisoara se lanseaza o noua editie a proiectului de educatie civica si anticoruptie, Once Upon a Time in Romania

Miscarea civica Initiativa Romania, Initiativa Timisoara si OSUT Timisoara, cu sprijinul Embassy of Canada, Bucharest si al Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, in parteneriat cu Institutul Francez Timisoara – Institut français de Timisoara si Biblioteca Centrala Universitara Timisoara te cheama la o seara de ceai si scurtmetraje anticoruptie.


Vom vedea impreuna filmele premiate la concursul Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) si vom discuta aplicat despre solutiile pe care fiecare dintre noi le are la indemana pentru a avea o comunitate onesta si reprezentanti publici integri.

Vrem sa ne cunoastem, vrem sa discutam cu oameni cu potential de implicare civica, vrem sa va povestim despre Initiativa Romania, vrem sa auzim despre voi si comunitatea voastra, vrem sa va invitam sa participati la editia a II-a a concursului, vrem sa deveniti prieteni sau parteneri ai proiectului si sa colaboram in 2018 pentru a duce mesajul de schimbare mai departe. Oricare dintre aceste motive v-ar aduce la eveniment, noi vom fi bucurosi si onorati sa ne intalnim.

Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) este un proiect dezvoltat de Initiativa Romania si fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate, care a debutat in 2017 cu sprijinul Embassy of Canada, Bucharest, al Ambasadei Frantei in Romania si al Institutului Francez si in parteneriat cu revista Vice Romania, compania Borsec, postul de radio Rock FM si platforma de comunicare online IQads.

Editia 2017 a proiectului a inclus un concurs de scurtmetraje anticoruptie, un website interactiv anticoruptie si o serie de interviuri cu oameni cu merite in combaterea coruptie. Once Upon a Time in Romania este un proiect de educatie civica si anticoruptie, construit pe baza unui concept cinematografic.

Paginile site-ului se numesc, de exemplu, The Romanian Connection (harta completa a marii coruptii politice), The Good, the Bad, the Corrupt (corelatia vizuala dintre coruptie si saracie, dintre coruptie si lipsa de libertate sau de democratie), De ce tu? (metode de a raspunde legal agresiunii coruptiei, furtului din bani publici si abuzului de putere), Return of the Jedi (pentru difuzarea interviurilor anticoruptie), The Fellowship of Good Men (pagina pentru scurtmetrajele inscrise in concurs), Friends (pagina partenerilor proiectului) sau Show Me the Money (pagina de donatii pentru proiect).

Intalnirea va avea loc pe 14 martie, ora 18, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran” din Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply