VOTAT! Lugojul s-a unit cu Republica Moldova! Consiliul Local a adoptat o declaratie simbolica de unire a Republici Moldova cu Romania. “Sa facem tot pentru reintregirea tarii in anul centenar 2018”

Consiliul Local al Municipiului Lugoj, reunit astazi in sedinta extraordinata, a aprobat propunerea consilierului PMP Fedor Masnita de adoptare a unei declaratii simbolice de unire a Republicii Moldova cu Romania.


Iata textul acestei declaratii, prima din Timis, semnate de toti consilierii lugojeni, PSD, PNL, USR, PMP si chiar de independentul Marius Martinescu.

“Consiliul Local al Municipiului Lugoj

Isi exprima solidaritatea deplina fata de toate Consiliile Locale, Raionale si Judetene din Republica Moldova si Romania care si-au afirmat deschis declaratiile de reintregire nationala;

Condamna Pactul Ribbentrop-Molotov, incheiat intre Uniunea Sovietica si Germania nazista la 23 august 1939, pact care a dus la anexarea Basarabiei de catre URSS, la arestari si executii publice, la deportari in masa, la infometare si la deznationalizare.

Generatia de azi are datoria morala de a lupta pentru aceleasi idealuri aparate cu pretul vietii lor de inaintasii nostri. Poporul roman nu poate sarbatori Centenarul Unirii fara o parte din teritoriile romanesti care au facut obiectul marii sarbatori de la Alba Iulia, in 1918;

Sa facem tot ce sta in puterea noastra pentru reintregirea tarii in anul centenar 2018.

O sarbatoare adevarata a poporului roman poate avea loc in aceleasi conditii din 1918. Nu trebuie sa uitam suferintele trecutului, chinurile fratilor, parintilor si bunicilor nostri care au luptat pentru pamantul acesta romanesc umilit prin lagarele sovietice, de unde unii nu s-au mai intors. Mai mult, impotriva vointei lor, fratii nostri din Basarabia au fost rupti de la trupul patriei istorice din voia lui Hitler si a lui Stalin.

Prin prezenta declaratie, ne asociem demersurilor primarilor din Republica Moldova(Basarabia) de a lupta impreuna pentru recunoasterea valabilitatii actului Unirii citit de bistriteanul Iuliu Hossu, la 1 decembrie 1918. Ne exprimam dorinta de a sarbatori impreuna Centenarul Marii Uniri, fara ca pamantul romanesc sa aiba granita la Prut”. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply