Braconieri pe fondul de vanatoare privat al miliardarului Ion Tiriac, prinsi cu focuri de arma de catre jandarmii Gruparii Mobile Timisoara

Doi vanatori care braconau pe fondul de vanatoare Ersig, aflat la hotarul judetul Caras-Severin cu Timis, au fost prinsi, in noaptea de 15/16 martie, de un echipaj din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara.


Acţiunea, care a fost organizata in scopul prevenirii si combaterii braconajului cinegetic, a avut loc pe fondul de vanatoare Ersig, care apartine miliardarului Ion Tiriac.

Persoanele au fost observate la cateva minute dupa miezul noptii, iar la vederea echipajului de jandarmi, au incercat sa fuga.

“Dupa ce jandarmii au facut somatiile legale, executand un foc de arma in plan vertical, persoanele s-au oprit. La locul interventiei, au fost gasite doua ranite cu carne transata, despre care exista suspiciunea ca este carne de vanat, de asemenea doua arme de vanatoare, cartuse si un autovehicul de teren”, ne-a transmis lt. col. Emilia Finata, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

Jandarmii au stabilit identitatea persoanelor depistate si au intocmit actele de sesizare pentru infractiunea de braconaj, pe care le-au predat, impreuna cu obiectele gasite, lucratorilor din cadrul IPJ Caras-Severin.

Padurea de la Ersig se intinde pe o suprafaţa de peste 900 de hectare si a fost retrocedata, in urma cu cativa ani, printului Paul de Romania. In 2015, acesta i-a vandut 700 de hectare din aceasta proprietate omului de afaceri Ion Tiriac, cu 2 milioane de euro.

Domeniul a fost transformat in fond privat de crestere a animalelor salbatice, unde a fost mutata traditionala partida de vanatoare a lui Ion Tiriac, care anterior se desfasura in padurea de la Balc, Bihor. Ultimul “macel”, la care au participat mari patroni de companii din Europa, s-a desfasurat in decembrie 2017, si au fost impuscati peste 120 de mistreti. (V.E.)

Leave a Reply