FILIERA ARABA! Doar doua mandate de arestare in urma mega descinderilor DIICOT Timisoara in dosarul de trafic de migranti. Opt suspecti au scapat din “incercuirea” anchetatorilor

Unul dintre cei doi cetateni arabi retinuti in dosarul filierei de trafic de migranti destructurata de procurorii DIICOT Timisoara, in urma cu doua saptamani, a contestat mandatul de arestare preventiva emis de Tribunalul Timis, aratand ca este victima unei confuzii.


Saeed Deldar Wasman Saeed a solicitat Curtii de Apel Timisoara anularea masurii preventive decise de judecatorul de drepturi si libertati Adriana Stoicescu, intrucat in perioada derularii infractiunilor cercetate de procurori se afla sub paza in Centrul pentru cazarea strainilor luati in custodie publica din localitatea Horia, judetul Arad.

De altfel, dupa emiterea mandatului de arestare, acesta a si fost ridicat din centrul pentru migranti din Arad – desi custodia i-a fost prelungita de instanta, in noiembrie 2017, cu inca cinci luni – si introdus in Arestul Politiei Timis. Apelul lui Saeed Deldar Wasman Saeed a fost respins de Curtea de Apel Timisoara, judecatorii stabilind ca acesta este nefondat.

Cu siguranta, procurorii DIICOT au dovedit ca refugiatul arab ar fi contribuit la coordonarea filierei de trafic de migranti chiar din interiorul Centrul pentru cazarea strainilor luati in custodie publica Arad, altfel nu se poate explica emiterea si mentinerea mandatului de arestare preventiva.

Sa mai spunem ca, in urma descinderilor din data de 7 martie, au fost retinute mai multe persoane suspectate de implicare in traficul de migranti, insa Tribunalul Timis a emis doar doua mandate de arestare.

Harek Kazi Bak si Saeed Deldar Wasman Saeed au fost bagati dupa gratii, in timp ce Fit Lavinius Nicolae a primit control judiciar pe 60 de zile.

In ciuda faptului ca operatiunea procurorilor DIICOT Timisoara a fost una de mare amploare, in colaborare cu autoritatile judiciare din Germania si EUROPOL, nu mai putin de opt suspecti au reusit sa scape din “incercuirea” internationala a anchetatorilor.

Totusi, Kadr Sardar Wasyar, Baqalti Selman Azar Alias, Amin Mahmed Sarkawr, Abubakr Hymen Ahmed, Yilmaz Ramazan, Ali Haydar, Keskinler Dogan si Georgiev Ivaylo Biserov au primit mandate de arestare preventiva in lipsa, urmand ca masurile preventive sa intre in vigoare incepand cu data prinderii. (G.I.)

Leave a Reply