Conclav masonic la Arad! Fratii din Timisoara si din intreaga tara au participat la ceremoniile care pregatesc Aprinderea Luminilor la prima Mare Loja Regionala din Banat

Un templu masonic din Arad a gazduit, recent, mai multe ceremoni ritualice, la care au fost invitati si frati din Timisoara, prilejuite de Aprinderea Luminilor Respectabilei Loje „Ziridava”, dar si de pregatirea fundamentului pe care se va ridica, in viitorul apropiat, o Mare Loja Regionala.


La eveniment a luat parte şi Marele Maestru Viorel Danacu, Mare Comandor al Marii Loje Nationale a Romaniei – Loja de Ritualistica Comparata și Cercetari Masonice.

Acesta a consacrat Respectabila Loja „Ziridava”, instalandu-l ca Maestru Venerabil, in prezenta fratilor invitati de pe intreg cuprinsul tarii, pe ilustrul frate Cristea Ciprian Emanuel.

In cadrul ceremoniilor, au fost omagiati au fost aduse Omagii Marilor Maestri trecuti la Orientul Etern, facandu-se Marele Lant Masonic al Unirii si pastrandu-se un moment de reculegere.

Au fost tinute solemne ale Respectabilelor Loji de Perfectie 4-33, din cadrul Supremului Consiliu Roman de Rit Scotian Antic si Acceptat al Marii Loje Nationale a Romaniei – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice, in cadrul carora trei frati au fost investiti la gradul 33.

In acest fel fratii vor fi mai uniti, vor dezvolta proiecte masonice regionale pentru a aduce un aport substantial in primul rand oamenilor. Cu acesta ocazie au fost luate hotarari importante referitor la  modul de dezvoltare a unei masonerii autentice in regiune care sa promoveze valorile, traditiile si obiceiurile din regiune.

De asemenea au fost propuse o serie de actiuni masonice in urmatoarele luni care sa scoata in evidenta modul cum francmasoneria romana a influentat Marea Unire  de la 1918″, transmite George Bogdan Tanase, Marele Secretar al Marii Loje Nationale a Romaniei. (G.I.)

 

Leave a Reply