MACEL! O haita de sacali a sfartecat peste 300 de oi si miei la o stana din Timis. Desi proprietarul animalelor locuieste in apropiere, cainii sai nu au sesizat nimic

Paguba uriasa pentru un crescator de animale din Timis, chiar in pragul sfintelor sarbatori de Paste. In noaptea de luni spre marti, o haita de sacali a dat atacul la un saivan de la marginea satului Cadar, comuna Tormac, sfartecand sute de oi mature si miei.


Macelul a fost descoperit, la primele ore ale diminetii, de ciobanul Stelian Zeic, care, socat, era sa cada din picioare in momentul in care a deschis usile fermei pentru a hrani animalele.

“Nu mi-a venit sa cred! Erau sute de oi moarte. Le-au ingramadit intr-un colt si le-au ucis. Nu stiu ce a fost, pe aici prin zona sunt lupi si sacali”, a relatat barbatul reporterului pressalert.ro.

La locul incidentului s-au deplasat, rapid, reprezentanti ai Garzii Forestiere Timisoara si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Timis, care impreuna cu politistii din localitate fac cercetari pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat.

“Au fost duse animale moarte la Directia Sanitara Veterinara pentru a se face constatare, sa vedem daca pot elucida ce fel de animal a fost. Am mai avut astfel de cazuri in trecut, de oi omorate de animale salbatice, dar nu in numar atat de mare”, a precizat primarul localitatii, Ion Lucian Csaki Karol.

Spre surprinderea sa, desi proprietarii stanei locuiesc aproape, la circa 100 de metri de saivan, si au si caini, nimeni nu a sesizat nimic. Potrivit edilului, cel mai des fac pabuge lupii, insa in ultimii ani si-au facut aparitia si haitele de sacali, care fac pagube mult mai mari. (Mara Ion)

Leave a Reply