HILAR! Procuror DIICOT din Banat, pedepsit de CSM pentru ca si-a stropit un vecin cu apa. Dosarul, solutionat de Inalta Curte

Un procuror antimafia din Banat a dovedit, dupa doi ani de contestatii si procese, ridicolul unei sanctiuni ce i-a fost aplicata de Consiliul Superior al Magistraturii. Bogdan Diaconescu, procuror la DIICOT Arad, a fost cercetat de Inspectia Judiciara, dupa ce un vecin l-a reclamat ca, in timp ce-si spala masina in fata casei, l-ar fi stropit cu furtunul cu apa.


Paradoxal, inspectorii trimisi in teren de Lucian Netejoru au descoperit ca procurorul de la Arad ar fi incalcat Legea 303/2004, respectiv obligatia de rezerva, si au propus CSM sa-l sanctioneze exemplar. Ceea ce s-a si intamplat.

Sectia pentru procurori a admis actiunea disciplinara exercitata de IJ si a decis diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara bruta cu 20 la suta, pe o perioada de doua luni.

Cum era firesc, Bogdan Diaconescu a contestat decizia de sanctionare, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat asupra acestei actiuni abia in data de 26 martie 2018, adica la aproape doi ani de la joaca nevinovata cu apa.

„Admite recursul declarat de paratul Diaconescu Bogdan Alexandru, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Arad, impotriva Hotararii nr. 5P din 26 aprilie 2017 si a tuturor incheierilor premergatoare pronuntate de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr.12/P/2016.

Caseaza hotararile atacate si, rejudecand, respinge actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Diaconescu Bogdan Alexandru, procuror in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Arad, ca neintemeiata. Definitiva”, se precizeaza in minuta hotararii ICCJ. (V.E.)

 

Leave a Reply