LOBBY ESUAT! Patronul ziarului “Romania libera”, arestat la Londra! Bogdan Alexander Adamescu este acuzat de mituirea a doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat, luni seara, la Londra, dupa ce o instanta din capitala Marii Britanii a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecarii procesului de extradare.


De altfel, acesta purta, inca din noiembrie 2016, o bratara de localizare ce i-a fost montata pe picior de politia britanica, pentru a-i restrictiona libertatea de miscare, masura preventiva fiind executata in baza unui mandat european de arestare emis pe numele sau.

Bogdan Alexander Adamescu, 39 de ani, a incearcat sa evite extradarea in Romania, unde urmeaza sa fie judecat in dosarul in care este acuzat de dare de mita impreuna cu tatal sau, Dan Adamescu, decedat in ianuarie 2017. Pe numele lui Adamescu jr, judecatorii au emis un mandat de arestare in lipsa in mai 2016, fiind acuzat ca se sustrage anchetei penale din 2014, cand a fost deschis dosarul.

Adamescu a fost prins la Londra in iunie 2016, iar de atunci se lupta in instanta pentru a evita extradarea in Romania. Are chiar o pagina de internet intitulata friendsofalexanderadamescu.org, in care se prezinta victima politica si a abuzurilor statului roman. Adamescu jr. duce o intensa campanie de lobby in presa internationala impotriva DNA si impotriva mandatului european de arestare.

Aparatorii sai au lansat teoria ca el nu este decat un dramaturg, scriitor de piese de teatru, care, din 2012, este fortat sa traiasca in exil, la Londra, pentru ca ar fi o victima a „persecutiilor politice” din Romania. Mai mult, ca mandatul de arestare ar fi fost emis abuziv, doar pentru a impiedica procesul la Curtea de Arbitraj de la Washington (ICSID) dintre Alexander Adamescu, The Nova Group si statul roman.

Potrivit procurorilor, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila, pentru ca acestia sa dispuna, in schimb, solutii favorabile in dosare privind procedura insolventei unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply