ALEGERI! Roxana Iliescu a preferat cafteala de Ferentari, in locul unui duel cu armele discursului politic. PMP Timis vazut ca o “extensie a sectiei de portjartiere” de la o firma de lenjerie intima

Alegerile pentru functia de presedinte al PMP Timis, care vor avea loc, maine, de la ora 14, la Complexul Senator, vor pune capat disputei electorale dintre actualul lider al formatiunii, deputatul Cornel Samartinean, si outsider-ul Roxana Iliescu.


In conditiile in care miza acestor alegeri poate fi chiar demnitatea publica de vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, ocupata, printr-un concurs de imprejurari politice, chiar de Roxana Iliescu, domnia sa a ales un tip de campanie extrem de agresiv, cu atacuri permanente la persoana, in speranta ca adversarul sau se va prinde in hora provocarilor.

Nu a reusit sa-l provoace la lupta pe ardeleanul Cornel Samartinean, poate si pentru ca, la momentul in care si-a anuntat intempestiv candidatura, cu o luna inainte de data oficiala stabilita de organele de conducere ale partidului, a simulat un apel la fair-play.

“Imi doresc sa avem parte de un duel, si nu de o cafteala”, a fost anuntul pentru public al avocatei transformata peste noapte in politician, pe care l-a incalcat inca de la primele mesaje adresate alegatorilor, pe pagina sa de Facebook.

In timp ce Cornel Samartinean a fost catalogat ca un om politic slab, caruia i-ar fi teama de competitie, iar PMP Timis ca “o extensie a sectiei de portjartiere de la Gittanos s.r.l”, Alexandru Mutruc, presedintele Comitetului pentru Organizarea si Desfasurarea Alegerilor (CODA), a fost avertizat, metaforic, ca ar putea sa aiba soarta cainilor de lupta.

“Ce n-a inteles Mutruc este ca stapanii nu prea duc cainii de bataie nici la doctor, nici la popa si nici la avocat. Dupa ce-si fac treaba cu ei ii eutanasiaza”, a fost mesajul plin de fair-play al avocatei, care nu s-a putut abtine si a persiflat chiar si infiintarea CODA, fara sa stie, probabil, ca in acest fel persifleaza insusi Regulamentul de Organizare si Functionare al PMP, unde este prevazuta infiintarea si functionarea acestui organism, cu rol esential in timpul alegerilor interne de partid.

Trecand peste faptul ca, in 2015, Roxana Iliescu spunea despre PSD ca este un “partid putred”, cu mentalitatea in anii ’90, care trebuie sa fie ajutat de cetateni, prin vot, sa iasa de pe scena politica, iar acum a devenit un aliat de nadejde al PSD Timis la varful Consiliului Judetean, trebuie sa mentionam raspunsul fabulos al tinerei avocate din Bucuresti, ajunsa mare lider de administratie in Banat, la intrebarea ce viza – ce a deranjat-o cel mai mult din lucrurile care s-au spus despre domnia sa.

“Cred ca m-a deranjat faptul ca aceia care au vorbit despre mine nu au vorbit despre actiunile mele sau despre declaratiile mele. Pur si simplu, s-au legat strict de faptul ca provin din PMP, un partid condus de presedintele Traian Basescu. Automat, prin faptul ca sunt liderul PMP Timis, pentru unii, asta a insemnat o vina de netrecut. Unii au considerat oportun sa ma jigneasca pe tema asta. Accept sa fiu intr-o dezbatere de idei, accept sa pun in discutie propriile-mi actiuni si propriile declaratii mai mult sau mai putin politice, dar mi se pare nepotrivit sa fiu jignita pentru niste chestiuni care tin de apartenenta mea la PMP”, a recunoscut Roxana Iliescu, in ianuarie 2017, intr-un interviu pentru publicatia deBanat.

Asadar, chiar daca functia de presedinte al PMP Timis o expune jignirilor, dintr-o autentica pornire de masochism politic, tot isi mai doreste inca o data…

“Voi reconstrui aceasta organizatie de acolo de unde am lasat-o, de la oameni frumosi, de la oameni care cred in ei si cred in noi”, promite Roxana Iliescu, in cazul in care va reveni la carma PMP Timis, uitand ca dupa campania electorala pentru alegerile parlamentare, in ciuda rezultatului bun, a avut un discurs extrem de furios. “Au fost unii care si-au batut joc de noi si au facut anticampanie. Nu putem fi pusi in aceeasi oala cu totii. Cei care au facut un efort si au scos un rezultat bun vor fi respectati, iar ceilalti ar fi bine sa ne lase, pentru ca avem foarte mult de lucru!”.

Asadar, cum poate fi reconstruita o organizatie politica, in conditiile in care unora dintre membrii de partid li se atrage atentia ca ar trebui sa plece?… (Gh. Ilas)

Leave a Reply