EXCLUSIV! Ce spune Agentia Nationala de Integritate despre stadiul verificarii averii lui Iulian Abalaru, fost candidat la Primaria Dumbravita

Agentia Nationala de Integritate continua sa verifice cu minutiozitate averea si posibilele conflicte de interese ale fostului candidat liberal la Primaria Dumbravita, Iulian Abalaru (foto), actual consilier local, desi investigatia a inceput cu aproape un an si jumatate in urma.


Lucrarea nr. 43903/A/II/24.10.2016, instrumentata de inspectorul de integritate Anca-Delia Baltaretu, se dovedeste mai complexa decat pare la prima vedere, in ciuda faptului ca documentele puse la dispozitia Agentiei dovedesc fara putinta de tagada ca Iulian Abalaru a incasat bani publici, dintr-un contract cu Primaria Dumbravita, in timp ce era consilier local.

Mai exact, in cursul anului 2015, firma la care Iulian Abalaru este asociat, SC Yanca Club SRL, a incasat suma de 25.200 de lei de la Primaria Dumbravita, in urma unui contract de prestari servicii (nr. 1536/30.01.2015) care a avut ca obiect “servicii de restaurant si de servire a mancarii pentru 60 de persoane”. Facturile cu numerele 312/19.02.2015 si  338/28.08.2015 emise de firma Yanca Club au fost semnate si date la plata de primarul Victor Malac.

De ce inspectorul de integritate Anca-Delia Baltaretu are nevoie de ani de zile pentru a descoperi daca Legea 176/2010a fost incalcata sau nu?

Intr-un raspuns adresat publicatiei Impact Press (4269 / 26.03.2018), Agentia Nationala de Integritate precizeaza ca institutia nu poate furniza date si informatii cu privire la cauzele aflate pe rolul Agentiei, altfel s-ar incalca “legalitatea, confidentialitatea, impartialitatea, independenta operationala, celeritatea, buna administrare, dreptul la aparare, precum si prezumtia dobandirii licite a averii”.

Totusi, la finalul verificarilor, este posibil sa fim instiintati. “Avand in vedere ca lucrarile aflate pe rolul Agentiei Nationale de Integritate, in cazul in care acestea exista, nu sunt informatii publice, inspectorul de integritate va comunica stadiul evaluarii, precum si solutia dispusa, in mod exclusiv, persoanei evaluate, precum si petentului”, se mai mentioneaza in raspunsul oferit Impact Press. (G.I.)

 

Leave a Reply