DAUNE! Un procuror de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a chemat in judecata mai multi jurnalisti, acuzati ca au participat la o campanie de linsaj mediatic

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, George Bucurica (foto), reclamat ca ar fi hartuit sexual mai multe tinere implicate in dosarele pe care le investiga, a decis sa cheme in judecata jurnalistii de la Antena 3 si Romania TV care au participat la linsajul mediatic declansat impotriva sa.


Mircea Badea, Victor Ciutacu, Mugur Ciuvica, Mihai Gadea, Calin Adrian, Rascu Denisa, dar si cele doua televiziuni, in solidar, apar in plangerea depusa la Tribunalul Bucuresti, avand ca obiect “actiune in raspundere delictuala”.

Pentru a da greutate dosarului si a majora valoarea despagubirilor pe care, cu siguranta, le va solicita de la jurnalisti, George Bucurica a hotarat sa confere calitatea de reclamant altor sapte persoane, respectiv tuturor membrilor familiei sale.

Antena 3 a fost prima televiziune care, in ianuarie 2018, a declansat linsajul mediatic impotriva procurorului banatean, difuzand o inregistrare cu o femeie care-l acuza pe Bucurica de hartuire sexuala. Ulterior, au aparut mai multe plangeri la adresa sa. Conform Antena 3, pe numele sau au fost inregistrate 60 de plangeri penale pentru hartuire si alte fapte de acest gen.

Pe 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta de Curte de Casatie si Justitie a dispus incetarea delegarii lui George Bucurica pe functia de prim-procuror la Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita,  acesta revenind la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin.

Totodata, procurorul general a dispus sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la savarsirea de catre magistratul in cauza a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit.a si lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Este vorba despre manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii. (G.I.)

One thought on “DAUNE! Un procuror de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a chemat in judecata mai multi jurnalisti, acuzati ca au participat la o campanie de linsaj mediatic

  1. mai Bucurica…n-ai bani sa te tratezi de priapism si vrei sa-ti plateasca jurnalistii tratamentul?

Leave a Reply