IN STRADA! Peste 8.000 de politisti vor fi angrenati in actiuni de prevenire si control in perioada Floriilor si a Pastelui Catolic

In perioada 31 martie – 2 aprilie, nu mai putin de 8.148 de politisti vor actiona, in medie, zilnic la nivel national, cu 3.627 de autospeciale, pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice, in special in apropierea lacasurilor de cult unde vor fi organizate manifestari religioase prilejuite de Sarbatorirea Floriilor si in locurile unde se vor desfasura manifestari publice circumscrise acestei sarbatori.


De asemenea, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, Politia Romana va organiza zilnic, in aceasta perioada, 3.218 patrule de siguranta publica, dintre care 386 pedestre si 2.832 auto.

In fiecare zi, in medie, 1.427 de politisti rutieri vor fi prezenti pe principalele drumuri nationale si autostrazi, pentru prevenirea accidentelor grave si fluidizarea traficului pe caile de acces din zona lacasurilor de cult si a statiunilor turistice, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

In perioada mentionata, sunt preconizate a se desfasura 52 de manifestari religioase, cultural – artistice si sportive de amploare, pe raza a 22 de judete si a municipiului Bucureşti, in 52 de locuri, la care se estimeaza ca vor participa aproximativ 111.700 de persoane.

Pentru prevenirea accidentelor de circulatie grave si mentinerea unei atitudinii prudente in trafic, politistii rutieri vor actiona cu 319 aparate radar in intreaga tara. (V.E.)

 

Leave a Reply