Captura de droguri la Vama Moravita! Un cetatean sarb a fost retinut de politisti, dupa ce in bagajele sale au fost descoperite medicamente interzise in Romania

Politistii de frontiera de la Vama Stamora-Moravita, impreuna cu inspectorii vamali, au descoperit si confiscat 149 comprimate Bromazepam, substante aflate sub control national, pe care un cetatean sarb intentiona sa le introduca ilegal in tara.


Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, in data de 7 aprilie, in jurul orei 8,40, in Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita, judetul Timis, s-a prezentat pentru a intra in tara o persoana de sex masculin, P. M., in varsta de 58 de ani, cetatean sarb, la volanul unui autoturism marca Skoda, inmatriculat in Serbia.

In urma controlului efectuat asupra bagajelor barbatului, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, 149 comprimate Bromazepam, acestea fiind substante aflate sub control national, inscrise in Anexa nr. III din Legea 143/2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. Barbatul a declarat ca tabletele ii apartin si le folosea pentru uz propriu, neavand cunostinta ca sunt interzise pe teritoriul Romaniei.

“Comprimatele  au fost retinute de lucratorii Biroului Vamal Moravita, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de introducere in tara de droguri de risc, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun”, mai precizeaza reprezentantii ITPF Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply